Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Dramatik när RIK föll: "Han vinner matchen åt dem"

Ledning i paus – men sedan stängde Malmös målvakt Kristian Sarverås igen fullständigt och det blev förlust för RIK. – Han vinner matchen åt dem, säger Jasmin Zuta.

Fyran Redbergslid mot sexan Malmö i Lisebergshallen. Då blev det precis så jämnt som tabellen vittnade om. Men till slut kunde gästerna från Skåne, efter ett sent avgörande från Anton Blickhammar, dra det längsta strået, vinna med uddamålet och ta två poäng med sig hem till Skåne.  

– En sur förlust när vi är så nära. Matchen svänger fram och tillbaka, det känns verkligen tråkigt att vi inte kan ta segern, säger Markus Thorbjörn.

Talangen var en av få i RIK som fick det att stämma i offensiven. Och med sina sex mål i matchen mer än dubblerade kantspelaren sin totala målskörd under säsongen. 

– Nu när man fick speltid gäller det att dra nytta av det, säger han och ler. 

"Vi gör honom lite för bra" 

Men trots Thorbjörns fina insats blev det alltså noll poäng för RIK. De vita eleganterna startade trögt, men vaknade sakta men säkert och i paus var det hemmaledning med 12-11. I den andra halvleken kollapsade dock det offensiva spelet – samtidigt som Malmös försvar täppte till och bara släppte in åtta mål i den andra halvleken. 

– Det är jättebra lag. De står bra defensivt och har både kilo och storlek. De är skickliga där och har dessutom två jättebra målvakter, säger Jasmin Zuta. 

Dan Beutler, som statistiskt tillhör en av seriens mest skickliga burväktare, inledde i mål för bortalaget – men den här kvällen var det inhoppande Kristian Saeverås som blev den stora hjälten. Saeverås klev in i buren strax innan paus. Efter full tid hade han en räddningsprocent på liter mer än 72. 

– Vi gör honom lite för bra i målet för att vinna matchen, säger Jasmin Zuta och fortsätter: 

– Han gör det jättebra och vinner matchen åt dem. Men vi har också en bra målvakt och ett bra försvarsspel som vi jobbar med, men det krävs lite mer än så. Och det var i det offensiva som det saknades en bit i dag. 

"Stängde ihop totalt" 

Tränaren fick medhåll av Markus Thorbjörn. 
– Det är avsluten som gör att vi förlorar, vi bränner mer än 50 procent av våra lägen i andra, det är där vi ryker.

Om Saeverås: 
– Han var riktigt duktig, det får man ge honom. Han kom in och stängde ihop totalt.  

Förlusten gör att RIK tappar lite mark på den absoluta toppen men Jasmin Zuta är inte oroad. 

– Jag ser över en hel säsong. Det är en hel trupp vi behöver. Nu har vi valt att spela med lite andra spelare de senaste matcherna, spelare som har gjort det bra, som Melker Norrman och Markus Thorbjörn. Det är alltid viktigt att vinna, men det är också viktigt att vi har en trupp och en bredd, man måste se till helheten också. 

– Och det är små marginaler som avgör i dag. Även om vi inte vinner tycker jag spelarna kämpar på och gör en jäkla go insats. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.