Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Drama i slutsekunderna – när Sävehof avgjorde sent

Uddamålsförlust efter drama i slutsekunderna senast. Uddamålsseger efter drama i slutsekunderna nu. Sävehof tog revansch mot Guif – efter tunga derbyförlusten mot RIK.
– Det satt långt inne, men skönt att det släppte, säger Jonas Larholm till C More.

Mot Redbergslid i Lisebergshallen senast föll Sävehof med uddamålet efter ett sent avgörande.

Mot Guif i Partille arena var marginalerna i stället på de svartgulas sida. Sävehof var starkast till slut och vann med uddamålet 31–30.

– Det satt långt inne, men skönt att det släppte, säger Jonas Larholm till C More.

Han fortsätter:

– Det har varit många jämna matcher för vår del. Många matcher där vi har varit väldigt nära. Det var skönt att få med sig båda pinnarna och att vi lyckades knyta ihop säcken.

Men det hela började trevande för hemmalaget.

Guif var tidigt laget som kopplade greppet om händelserna på plan och gästerna hade oftast ett par bollars ledning. Det målmässiga övertaget var förvisso aldrig större än två bollar – men Sävehof fick slita hårt långa stunder för att hålla jämna steg med motståndarna.

Helt jämnt var det dock när lagen gick till pausvila. Med sex sekunder kvar till halvtid dunkade Gzim Salihi in bollen i nät.

17–17 inför andra akten.

Väl där böljade matchen fram och tillbaka. Sävehof hämtade upp och ledde med två bollar. Guif vaknade och återtog ledningen.

Så fortsatte det.

Med bara halvminuten kvar var det 30–30 på tavlan och anfall för hemmalaget.

"Var inte några julkänslor"

Mot RIK slarvade Sävehof bort ett liknande läge. Det gjorde de inte nu. Flyttryktande Oskar Sunnefelt, annars osynlig långa stunder i matchen, tog sats och dundrade in 31–30.

Guif tog timeout direkt efter målet och försökte hitta en kvittering under slutsekunderna.

Eskilstuna-lagets Jesper Lindgren fick, när klockan stod på 60.00, chansen att kvittera på ett frikast, men skottet smet precis utanför och Sävehof kunde bärga två viktiga poäng i den underhållande drabbningen.

– Det var lite både och att spela den här matchen. Känslorna svallade. Men det var inte mysigt, det var inte direkt några julkänslor, summerar Jonas Larholm tillställningen.

Segern innebär att Sävehof vinner viktig mark i kampen runt slutspelsstrecket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.