Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anton Hagvall, till vardags i Sävehof, spelade stabilt i målet när Sverige slog Qatar med 22-21 i premiärmatchen av U21-VM i Algeriet. Bild: Bildbyrån

Drömstart för Sverige i U21-VM

U21-VM i handboll går just nu av stapeln i Algeriet. Där fick Sverige en drömstart på turneringen när man besegrade Qatar med 22-21.

Under tisdagen inleddes U21-VM i handboll i Algeriet. Sverige som kvalade in via ett Wild Card har hamnat i en tuff grupp tillsammans med Frankrike, Danmark, Qatar, Egypten och Slovenien. Men i premiärmatchen mot Qatar, fick Sverige en drömstart på turneringen.

Efter ledning med 12-10 i halvtid kunde Sverige sedan hålla ifrån i den andra halvleken och vinna med 22-21. Qatar hade läge att kvittera med sekunder kvar av matchen men det svenska försvaret blockerade avslutet.

Med i det svenska laget finns bland annat Anton Hagvall, William Bogojevic, Jonathan Edvardsson från Sävehof och Oliver Wigmark och Emil Mellegård från Redbergslid. Sävehofmålvakten, Anton Hagvall, stod för en stabil insats i den viktiga segern.

Nästa match för Sverige är redan under onsdagen då Frankrike står för motståndet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.