Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kristian Berndtsson var mycket nöjd med lagets prestation mot Guif. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Drömstart för Sävehofs nye tränare

Kristian Berntsson har hastigt och lustigt kastats in som Sävehofs nye tränare i samband med att Jonas Larholm hoppade av med bara ett par dagar kvar till premiären.
Fredagens vinst mot Guif gav bästa tänkbara start.
– Det var en jätteviktig seger för mig och för laget, säger han.

Den senaste tidens turbulens i och med Jonas Larholms hastiga avgång i veckan fanns med i bakgrunden när Sävehof tog emot Guif i Partille Arena. Ny huvudtränare har Kristian Berndtsson blivit, efter att ifjol haft hans om klubbens ungdomar.

Trots turbulensen ser Berndtsson positivt på situationen.

– Vi är ett sammansvetsat lag och vi blir nog ännu mer sammansvetsade av en sådan här grej, säger han.

Taktiska förändringar

Trots att laget är sammansvetsat har man ändå förändrat truppen såpass att ett par taktiska moment blir annorlunda denna säsong. Bland annat spelade Sävehof aldrig 7 mot 6, något man såg titt som tätt förra säsongen.

– Vi har kört en del med det under försäsongen men använde oss inte av det nu. Vi har en annan trupp och det passar inte lika bra. Men det kan komma senare, säger Kristian Berndtsson.

Vinsten med 27-22 var oerhört viktig för de regerande mästarna.

– Det var en jätteviktig seger för mig och en enormt viktig seger för laget. Med tanke på allt som skrivits är det väldigt viktigt att få en bra start, säger Kristian Berndtsson.

Trots vinsten var Kristian Berndtsson inte helt nöjd med spelet och det finns saker som kan förbättras. Men en del hade ändå att göra med att det bara var den första matchen för säsongen.

– Vi blir lite stressade i början av matchen när de går ned i tempot och får långa anfall, säger han.

– Trots det tycker jag att vi vinner ganska tryggt till slut med en bra avslutning i andra halvlek.

Alingsås nästa

Säsongen är igång med en planenlig vinst mot ett av mittenlagen från ifjol. På söndag blir det däremot ett riktigt toppmöte med Alingsås på bortaplan.

– Det är ju en repris på SM-finalen och det är såklart mycket enklare att komma till Alingsås med en vinst i ryggen, säger Kristian Berndtsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.