Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Drömstart för nygamle tränaren

På måndagen höll han sin första träning. Ett dygn senare klev Krister Bergström av sin första match sedan återkomsten som derbyvinnare.
– Klart att det är en fullträff att få vinna första matchen, säger Bergström efter segern.

Efter säsongen 2017 lämnade Krister Bergström uppdraget som huvudtränare för Önnereds damlag.

På tisdagskvällen var han tillbaka på tränarbänken igen. Han återvände som vinnare, det här efter att BK Heid besegrats i ÖHK-hallen med 22–21. En match som avgjordes i sista sekunden.

– Det är väl roligt att vinna, säger Krister Bergström och ler stort.

Han tillägger:

– Det här var en laginsats utan dess like. Mycket energi och väldigt mycket kämpa för laget, spelarna offrade sig verkligen.

– Just nu är det bara glädje. Det är roligt för tjejerna. I dag visade de att de hör hemma däruppe. De fick ihop det jättefint.

Att Bergström själv skulle stå här som Önneredstränare var inget han hade räknat med, men när klubben bestämde sig för att sparka Tomas Bredenfeldt och Bergström, som har ingått i organisationen som har arbetat med hemma-EM som nyligen avgjordes i Sverige, fick frågan om att ta över nappade han snabbt.

LÄS MER: Sekunddrama när Önnered vann derbyt

"Kan bli hur bra som helst"

– Jag har historik i klubben och har haft att göra med många av de här tjejerna. När klubben ställde frågan till mig i den situationen som man är i då ställde jag upp direkt. Jag tycker det är jätteroligt, säger Bergström som bara hunnit hålla en träning innan han kastades direkt in i hetluften mot Heid.

Nu väntar dock elva dagar utan match och mer tid för laget att komma samman.

– Klart att det är en fullträff att få vinna första matchen och det gör det lättare för oss i den perioden som kommer nu.

Du som tidigare har följt det från sidan, varför tror du att det har hackat för Önnered i år?

– Vi fick ut kompetensen bland tjejerna i dag, det är väl något man inte har lyckats med helt fullt ut tidigare under säsongen. Även om jag såklart ska vara ödmjuk nu. Vi har vunnit en match och närmast väntar Skuru som är ett mycket tuffare motstånd än i dag. Men det är många spelare här som har flera säsonger i högstaligan och som har spelat utomlands, får vi bara ihop det kan de bli hur bra som helst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.