Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND
Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Doldisen showade när RIK vann

Återstart i Handbollsligan – då visade Redbergslid klassen och vann en böljande drabbning mot Hammarby. Stor segerorganisatör? Doldisen Markus Thorbjörn.
– Jag får fira med en fanta på bussen hem, säger niomålsskytten.

En månads uppehåll helt utan matcher är över. På fredagskvällen var det dags för Redbergslid att kasta sig in i hetluften igen när Handbollsligan återstartade med bortamöte mot Hammarby.

Hur det slutade? Med seger, 31–26, för gästerna.

Stor segerorganistör? Kantsnidaren Markus Thorbjörn.

– Riktigt skönt, särskilt att få vinna här uppe i Stockholm, där vi brukar ha det svårt, säger Thorbjörn efter vinsten.

20-åringen var pigg redan från start och stod till slut för nio mål framåt – en notering som är hans klart bästa målmässigt i Handbollsligan någonsin.

– Jag tror jag har fem eller sex mål som bäst innan. Jag får fira med en fanta eller något på bussen hem, säger han och skrattar.

Matchen i övrigt då? En tillställning som böljade fram och tillbaka. Hammarby ångade på bra till en början och var i ledning strax innan paus. Då svarade RIK med sex raka mål. Underläge 8–10 blev övertag 14–10.

I paus var det tre bollars ledning för bortalaget.

Thorbjörn punkterade matchen

Sedan var det i stället RIK:s tur att tappa greppet.

Hemmalaget kom tillbaka starkt och med mindre än 20 minuter kvar hade Hammarby vänt på steken. Sista ordet var dock inte sagt. RIK och Thorbjörn samlade ny kraft och när talangen knappt två minuter innan slutet prickade in 30–26 var segern i hamn.

– Vi var bra på att utnyttja deras misstag, med våra kontringar. Det tillsammans med att vi stod bra bakåt och att "Tobbe" (Tobias Thulin) gjorde några viktiga räddningar var nyckeln till att vi vann.

För Thorbjörns del var den fina personliga insatsen också en viktig självförtroendeboost.

Han inledde säsongen med skadeproblem men har efter det sakta men säkert börjat hitta rätt. När succéspelaren och konkurrenten på kanten Oliver Wigmark skadade sig tidigare i vintras har allt större ansvar landat på Thorbjörn, som nu är förstavalet på högersex.

– Jäkligt kul att få den chansen. Man jagar ju alltid den där platsen, och nu när inte Wigmark är med så måste jag verkligen prestera.

Segern innebär att Redbergslid fortsatt är med i den toppklunga som skuggar suveräna serieledaren Kristianstad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.