Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Det våras för RIKs superskytt

Året har börjat bra för Linus Arnesson, 26. I slutet av maj blir han pappa för första gången och i juli börjar proffsäventyret i Tyskland. Snart kan han dessutom bli historisk - som RIK:s meste målgörare någonsin.

Fredrik Pettersson har gjort 1 181 mål i RIK:s matchtröja.
Det är klubbrekord i högsta serien.
Gör Linus Arnesson sju mål i kväll så är han förbi.
Så det är klart att han vet att matchen mot jumbon IFK Ystad kan sluta som en alldeles speciell kväll.
Eller så gör den inte det.

Fokuserar på segrar


- Precis så är det. Rekordet kommer när det kommer. Även om det är nära och även om jag vill ha det så är det inget jag fokuserar på. Mitt huvudfokus är att vi ska vinna våra återstående matcher och därmed få ett bra utgångsläge i slutspelet, säger han och fortsätter:
- Topp fyra var det mål vi satte upp inför säsongen. Där är vi nu och slutar vi bland de fyra främsta så har vi fördel av hemmaplan inför slutspelet vilket brukar gagna oss. Allt ligger i våra händer. Det är upp till oss att sköta korten rätt, säger Arnesson.
Redbergslid har haft en bra säsong i allmänhet – och Linus Arnesson har haft det i synnerhet.

Tar stort ansvar

 På plan tar mittnian ett stort ansvar och har matchutgången hängt på en tunn tråd så är det ofta Arnesson som klivit fram avgjort.
- Det är mycket som har varit positivt. Vi har tränat hårdare än tidigare och med andra året med Jasmin Zuta som huvudtränare har vi kommit bättre in i tänket och i spelet. Överhuvudtaget känns det som att klubben mår bra nu – det finns ingen huvudvärk runt omkring. Ledningen har varit duktig på att sanera ekonomin och fokus har med framgång varit på det sportsliga, vilket inte minst känns skönt nu när jag lämnar.

Blir pappa - och proffs


Den 1 juli blir han proffs i den tyska Bundesligaklubben Bergischer HC.    
- Det kändes som om det var min tur nu. Klubben gör en rejäl framtidssatsning och jag ser fram mot att få vara en del av den, säger Linus Arneson som har skrivit på för två år.
Sällskap till nya klubben får han av Max Darj, Alingsås och landslagets kraftfulle mittsexa.
- Det känns bra, vi känner varandra och har bland annat spelat tillsammans i landslaget på juniornivå, säger han.
Fast innan dess händer något ännu större – Linus och hans sambo ska bli föräldrar och vet redan att det är en grabb som kommer till världen i slutet av maj.

Svårt med namn


- Jag menar, man måste ju tänka på RIK:s rekrytering. Skämt å sido – jag riktigt längtar, det ska bli väldigt spännande. Just nu är det namnfrågan vi sliter med, vi har inte riktigt samma synpunkter om jag säger så. Fast där kan jag ge mig – det viktiga är att allt går bra, säger RIK:s blivande rekordman.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.