Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Det känns nästan som att det är ödet"

Han lämnade RIK för Hammarby i våras – nu ställs Rickard Lönn mot gamla klubben direkt i premiären av handbollsligan. – Det känns nästan som att det är ödet att det skulle bli så, haha.

Efter en period med begränsad speltid kom Redbergslid och Rickard Lönn i våras överens om att gå skilda vägar efter säsongen. Niometersskytten valde att packa väskorna, flytta från Göteborg och skriva på ett tvåårskontrakt med Hammarby. 

– Det har verkligen blivit en nytändning. Jag har kommit in i gruppen jättebra och allt har funkat smidigt med flytten och så, det känns kanon, säger Lönn om första tiden i huvudstaden. 

Hur har det varit att byta Stockholm mot Göteborg? 
– Det är klart att det är annorlunda här uppe. Allting är mycket större. Sedan är det ju de där klassiska skillnaderna, Göteborg är lite mer avslappnat och lite mindre stressigt än Stockholm. Folket i Götet är goa och glada så det är klart att man saknar västkusten lite grann. 

"Det är faktiskt lite komiskt" 

Men när det är dags för premiär i handbollsligan får 27-åringen chansen att återvända till Göteborg och Lisebergshallen igen för att möta tidigare lagkompisarna i Redbergslid. 

– Det känns nästan som att det är ödet att det skulle bli så. Man byter klubb och så möter man sin gamla klubb borta i första matchen, det är faktiskt lite komiskt. 

Hur var skilsmässan mellan dig och RIK?
– För att sammanfatta det kort så var det en bra diskussion. Jag och sportchefen hade ett bra snack där vi kom fram till att det bästa var att jag lämnade. De kände att de inte riktigt hade fått ut allt av mig och jag var inte heller helt nöjd. Det var en gemensam överrenskommelse och inga sura miner alls, vilket är skönt. 

Han fortsätter: 
– Och det ska bli jättekul att träffa spelarna i laget och lite familj och så som kommer att gå på matchen. Jag är extremt peppad, man vill ju verkligen tvåla dit gamla klubben nu. 

Hyllar tidigare lagkompisen

Men han är väl medveten om att det är en minst sagt tuff uppgift som väntar "Bajen" mot ett RIK som långa stunder imponerade stort förra säsongen. 

– Spelmässigt har de ju en väldigt bra spelidé som nog inte har förändrats så mycket sedan jag lämnade, det är ett riktigt bra lag med många bra spelare. 

En aktör på motståndarsidan som Lönn vill framhäva lite extra inför matchen är Tobias Thulin. Ska Hammarby kunna få med sig segern får man inte ge burväktaren något gratis, menar storskytten. 

– Han är otroligt duktig. Det är en jätteskicklig målvakt. Det går inte att skjuta några dåliga skott på honom, för då räddar han. Jag har mött Thulin på träning många gånger och man måste verkligen gå för fullt för att få hål på honom. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.