Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

"Det har varit en perfekt vecka"

Sävehofs herrar och damer har under veckan varit i Danmark på träningsläger. Många matcher, tuffa träningar och sammansvetsning av laget har präglat veckan i Danmark. – Det har varit en perfekt vecka, säger Sävehofs herrtränare, Robert Wedberg.

Det är en dryg månad kvar innan handbolls-säsongen drar igång på riktigt. Men under en veckas tid har Sävehofs herrar och damer varit i Danmark och laddat upp.

– Det har varit en perfekt vecka. Ett jättebra tillfälle att få ihop laget och klubben med tanke på att damerna är här också. Det har varit bra träningsmöjligheter och vi har spelat fyra matcher mot tufft motstånd, säger Sävehofs tränare Robert Wedberg.

Herrarna tog en meriterande seger mot det tyska storlaget Flensburg. I övrigt har det dock blivit tre förluster.

– Vi förlorade mot två bra danska lag. Matchen mot Flensburg blev en enorm urladdning. Efter det har vi inte riktigt orkat komma upp i nivå men det har ändå varit nyttigt.

"Något att bygga vidare på"

Även om det resultatmässigt inte gått Sävehofs väg så är Wedberg ändå nöjd med hur spelet sett ut.

– Det finns absolut mycket som sett jättebra ut, både försvars- och anfallsmässigt. Sedan går det väldigt mycket upp och ned under försäsongen. Det får man räkna med. Men nu har vi något att bygga vidare på och vi har fått ut bra grejer. 

"Sportsligt sett har det varit lyckat"

Även för Sävehofs damer har det slutat med en seger och tre förluster under lägret. Tränare Henrik Signell är ändå mer än nöjd med lägret.

– Vi har haft det väldigt bra. Sportsligt sett har det varit lyckat. Vi har gjort mycket bra saker och får ett kvitto på var vi står som så klart är viktigt. Vi har också sett vad vi behöver jobba extra med, säger Signell.

"Vi har väldigt mycket nytt det här året"

Sävehof har tappat många spelare inför den här säsongen, lägret i Danmark har varit ett bra startskott till att svetsa ihop den nya gruppen.

– Vi har väldigt mycket nytt det här året. Vi har tappat många etablerade spelare och ersatt med ungt och hungrigt. Vi har mött fyra lag från högstaligan i Danmark där två tillhör de bästa så det har varit tufft både fysiskt och mentalt. Men vi behövde tuffa matcher och det har vi fått.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.