Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

"Det blir lite si och så med sömnen"

Sävehof och Alingsås laddar för en ny semiduell. – Det är hett och det är tätt, precis som det ska vara i ett slutspel, säger Sävehofs Niclas Fingren.

21-åringen med klubbrötter i Aranäs strävar efter sitt första SM-guld och beskriver det pågående slutspelet som ett befinna sig i en bubbla.
– Man har inte så mycket mer i fokus än koncentrationen på nästa match. Men jag gillar det, tillägger han och fortsätter:

– Under kvartsfinalerna mot RIK var det för långt mellan matcherna, då tappade man lite av slutspelskänslan, säger han.

Tisdagens förlust borta mot Alingsås är glömd. Nästan i alla fall…
– Det är klart att det var surt att förlora, vi hade trots allt häng på dem flera gånger i matchen. Men i  sådana här matcher är marginalerna oerhört små, det är så lite som behövs för att de ska svänga åt ena eller andra hållet. Därför måste man vara på tårna hela tiden, speciellt mot ett lag som Alingsås som ställer om snabbt, säger han.

"Har kapacitet att vända" 

På onsdagen var det rehab och genomgång av förlustmatchen som stod på schemat.
– Men fokus ligger på torsdagens retur i Partille arena – en helt ny match. Vi vet att vi har kapacitet att vända även om Alingsås har ett spelskickligt lag, säger Niclas Fingren och fortsätter:

– Bland annat måste vi stå ännu bättre bakåt och vara snabbare i våra kontringar. Att få igång spelet är det viktiga – vi måste spela mer och stångas mindre. Det känns lite som att det var det vi föll på i första matchen, säger Sävehofs niometerskämpe.

Även om Nicklas Fingren njuter av slutspelet så medger han att det sliter, både på kropp och själ.
– Givetvis tar det intensiva spelet kraft – men det blir även lite si och så med sömnen med täta matcher, speciellt om man få stryk. Då är det lätt att man ligger och ältar och går igenom olika händelser i matchen. Man är helt enkelt ganska trött under en period, säger Niclas Fingren.

Vid sidan av handbollen pluggar Niclas Fingren på Handelshögskolan i Göteborg.
– Handboll och studier är en bra kombination, jag trivs med att man använda både huvud och kropp, och det känns bra att ha en utbildning den dag handbollen tar slut, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.