Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Derbyt som såg en ny stjärna tändas

Sävehof hade Alingsås i säcken – men glömde knyta till. I stället tog AHK andra raka derbysegern mot Partillelaget  – och lät en ny stjärna tändas i blott 17-årige supertalangen William Andersson Moberg. – Kul att vinna mot mitt gamla lag, säger han efter 27-25.

 I tre år spelade William Andersson Moberg (handbollsfostrad i Stenungsund HK) i Sävehof, men inför den här säsongen valde han att gå till Alingsås – för att utvecklas.
Och nog har den 17-årige supertalangen med tre USM-guld i Sävehof tagit rejäla kliv framåt.
Undan för undan har han klokt matchats in i A-laget av Alingsås tränare Mikael Franzén. 
Inför matchen mot Sävehof gjorde skador att William Andersson Moberg fick mer speltid.
Ett förtroende han greppade direkt i den första halvleken med två mål och flera delikata målgivande passningar under matchen. Om att plötsligt hamna i hetluften säger han:
- Jag tycker att det gick hyfsat, lite nervöst i början, men när spelet kom igång lossnade det och kändes som vanligt, säger han.
17-åringen var orädd, visade fint spelsinne och tog respektlöst för sig mot stjärnor som Jonas Larholm och hemvändande landslagsspelaren Johan Jakobsson.
- På uppvärmningen kändes det lite häftigt att springa bredvid en så stor spelare som Johan Jakobsson en spelare man kollat på tv:n men när jag väl var på plan var det inget jag tänkte på. Då var det bara att köra på, säger han.
Det såg ut som om Larholm försökte skrämma dig lite…
- Det gjorde han nog, men blev ju utvisad i stället…Det är bara för mig att retas tillbaka – jag tror nog att slutresultet retar honom ännu mer, säger 17-åringen med ett skratt. 
Det rådde nästan en känsla av slutspel inför mötet mellan Sävehof och Alingsås på onsdagskvällen –  bara två  veckor har gått två veckor sedan de båda E20-rivalerna möttes senast.
Utifrån den drabbningen var det Sävehof som var hetast inför mötet med revansch att kräva, Alingsås avgjorde med uddamålet med bara fjorton sekunder kvar av det rafflande derbyt.
Men det blev nästan en repris.
Precis som i senaste mötet var det väldigt jämnt  under matchen– de två försvarsstarka lagen tog ut varandra.
I onsdagens match tyckte Sävehof koppla ett grepp med tio minuter kvar men Alingsås lyckades krångla sig tillbaka i matchen, vände och vann.
Som helhet var derbyt jämnt.  Inte så till mycket skönspel – desto mer av kamp, vilja och intensitet.
  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.