Ledning med elva mål i paus. Ledning med 19 när slutsignalen ljöd.
Sävehof krossade Heid.

|

Sävehof–Heid, det blev en ensidig derbyhistoria.

Visst var gästernas skytteligafyra Towe Andersson framme och oroade inledningsvis, men ganska snabbt växlade Sävehof upp och visade varför det skiljde fem placeringar och tio poäng mellan lagen i tabellen.

Oliva Mellegård flög in två mål, Julia Eriksson sköt in lika många och så var det hemmaledning 6–3 med 9:28 på klockan.

Heid tog timeout och försökte stoppa blödningen. Camilla Hultgren Dahlbergs ord hjälpte dock föga.

6–3 blev 10–4.

10–4 blev 22–11.

Paus där.

I den andra halvleken fortsatte bollarna att trilla in bakom stackars Josefin Wickström. Hon hade ingen rolig kväll i Heid-målet.

Johanna Forsberg kontrade, Linnea Pettersson distanssköt och Thess Krönell lobbade. Det mesta gick in.

Det ska dock sägas att Sävehofs bombardemang avtog en aning. Hemmalaget gjorde "bara" 17 mål i den andra halvleken.

Inte så konstigt då deras ledning redan var säkrare än säker.

Det blev 39–20 till slut. I och med segern klättrade Sävehof förbi Lugi och upp på tredjeplats i tabellen. Lugi dock med en match mindre spelad.