Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: KENTA JÖNSSON
Bild: KENTA JÖNSSON

Deppigt för Nasser i återkomsten

Förra säsongen spelade Jessica Ehrnbring och Miranda Nasser för Önnered. På tisdagskvällen var duon för första gången sedan avskedet tillbaka i ÖHK-hallen – de fick lämna som förlorare.
– Jäkligt tråkigt, säger Miranda Nasser och suckar tungt.

Det böljade fram och tillbaka hela matchen och lagen skiftades om att ha hand om initiativet i det känsloladdade derbyt mellan BK Heid och Önnered.

Men när 60 minuter handboll var avklarat var det till slut Önnered som jublade och Heid som deppade.

Det här sedan Anna Bardis avgjort sent.

I Heid-lägret var det av förklarliga skäl besviket efter nederlaget.

– Vi kämpade på bra. Jävligt tuff och jämn match. Vi hade chanserna att gå ikapp och förbi men vi brände lite för många lägen. Sedan tycker jag att de hade flyt också. Jäkligt tråkigt, säger Miranda Nasser.

Hon tillägger:

– Jag tycker att Önnered har höjt sig. Det ser bättre ut nu. De spelade bra försvar och sådär, men jag tycker att vi hade många lägen till att avgöra. Hade vi fått lite bättre utdelning hade vi vunnit med fyra-fem bollar, men vi fick inte till det.

För målvakten var matchen inte bara ett derby utan också en återkomst på sin gamla hemmaplan. Inför årets säsong lämnade både hon och lagkompisen Jessica Ehrnbring Önnered för att i stället flytta till rivalen Heid.

Nu var de för första gången sedan avskedet tillbaka.

LÄS MER: Sekunddrama när Önnered vann derbyt

"Är i laget där jag vill spela"

Ett besök som alltså slutade med noll poäng.

– Det kändes bra att komma hit igen. I grunden är jag från Heid och det är där jag känner att jag hör hemma, men det är klart att det är lite extra när man möter sina gamla lagkompisar. Men annars är det derby som derby. Och nu är jag i laget där jag vill spela, som medger att förlusten mot värsta rivalen tar extra hårt.

– Det är de här matcherna man verkligen inte vill förlora. Derbyn har alltid extra mycket känslor och man vill alltid vinna då. Så det är jäkligt surt, men vi får bara glömma. Det kommer nya matcher. Vi siktar mot slutspel och det är bara för oss att öva och göra saker bättre.

Trots förlusten är storsatsande Heid kvar på rätt sida slutspelsstrecket. Och Miranda Nasser tror chansen att hålla sig kvar där är god.

– Vi får bara skruva på lite mer. Nu har vi haft en liten dipp även om vi gjorde en bra match Höör senast, men tappade i slutet. Det är i sista delen av matcherna som vi har tappat på sistone, det som var vår styrka i början av säsongen. Kan vi bara hitta det igen så tror jag att det här kommer gå vägen.

LÄS MER: De var bäst i rafflande derbyt mellan Önnered och Heid

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.