Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Delad poäng i derbyt – Heid nära vändning mot Sävehof

Sävehof såg ut att gå mot seger mot Heid men Frölunda-klubben stod för en mäktig upphämtning och efter en dramatisk avslutning slutade derbyt med delad poäng.
– Vi hade chansen att vinna, det är lite splittrat, säger Heid-kaptenen Jessica Ehrnbring.

Ett hårt satsande Heid tog emot regerande mästaren Sävehof och Heids hemmapremiär, inleddes jämnt målmässigt. Halvvägs in i första halvlek var ställning 6-6 och det var mycket tack vare Heid-målvakten Miranda Nasser som Sävehof inte hade en ledning där.

I slutet av halvleken gled Sävehof ifrån något. Men med Elin Hallagård, som inför säsongen bytte Sävehof mot Heid, i spetsen kom Heid tillbaka och i halvtid skiljde bara ett mål mellan lagen (11-12).

– Det var jätteroligt att spela idag, kul med hemmapremiär och mycket folk och bra motstånd, säger Heid-kaptenen Jessica Ehrnbring som bytt grannklubben Önnered mot Heid.

I andra perioden gick Sävehof snabbt ifrån till tremålsledning och snart var tre mål fyra och fyra mål fem. Men Heid bet sig kvar och jobbade sig ikapp.

Dramatisk avslutning

I slutminuterna avlöste målvaktsräddningarna varandra och det blev spänning in i det sista. Med drygt två minuter kvar fick Alexandra Larsson hål på Wilma Kroon-Andersson i Sävehofmålet när hon med sitt första mål i matchen satte kvitteringen för Heid.

När Heid fick läge att gå upp i ledning med minuten kvar av matchen klev Jessica Ehrnbring fram och gav sedan Heid ledningen för första gången i andra halvlek.

I kommande Sävehofanfall blev Johanna Forsberg neddragen och Sävehof kunde kvittera på straff.

Heid fick chansen till ett segermål men Kroon-Andersson stod för en sista räddning – matchen slutade oavgjort, 23-23.

– Vi fick med oss en poäng får man väl säga med tanke på att vi låg under med tre mål när det var tio minuter kvar, säger Jessica Ehrnbring.

Lagkaptenen beskriver känslorna efter slutsignal:

– I det sista anfallet hade vi chansen att vinna men vi är nöjda med en poäng. Det är lite splittrat. Direkt när slutsignalen går är det tråkigt men samtidigt får vi se till att vi faktiskt hämtade upp det.

"Laget framför jaget"

Elin Hallagård stod för åtta mål i matchen mot sin gamla klubb och var tillsammans med Miranda Nasser nyckeln till en Heid-poäng. Båda hyllas av lagkapten Ehrnbring efter matchen.

– Elin är outstanding, det är fantastiskt att spela med henne. Miranda är ju fantastiskt bra och nu när hon har fullt förtroende och får stå mycket är det verkligen en målvakt att lita på.

Inför säsongen har flera nya tongivande spelare anslutit till Frölunda-laget som ser starkare ut än på länge.

– Det är mycket laget framför jaget. Det är ingen som måste göra alla mål utan vi spelar för det bästa för laget hela tiden och det märks jättetydligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.