Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

De var bäst när Sävehof vann derbyt mot Önnered

Rafflande och jämnt in till sista minut.
Önnered stod upp bra mot Sävehof men lyckades inte välta mästarna. GP tar ut matchens fem bästa spelare.

5 fyrar – Gzim Salihi (IK Sävehof)

Han var lysande stora delar av förra säsongen också, men Salihi har varit ännu bättre i år. Och just nu känns det som att precis allt stämmer för högernian och att han faktiskt spelar sitt livs handboll. Fortsätter han såhär är det ingen vågad gissning att han är nästa Sävehof-talang som tar sig an proffslivet utomlands.

4 fyrar – Anton Hallbäck (Önnereds HK)

Gjorde ett habilt jobb i Ystad under sin tid där, men med utökat förtroende både bakåt och framför allt framåt ser Anton Hallbäck närmast pånyttfödd ut sedan ankomsten till Göteborg. Har verkligen blivit den värvning Önnered hoppades att han skulle bli. Fortsätter att ösa på i toppen av assistligan.

3 fyrar – William Bogojevic (IK Sävehof)

Precis som Salihi är det inget fel på formen hos Bogojevic heller. När han bombar på som han gjorde mot Önnered i dag är han närmast ostoppbar. Har ibland lite svårt att värdera när han ska gå på eget avslut eller spela, i dag var det inte många felbeslut.

2 fyrar – Anton Schultze (Önnereds HK)

Fortsätter inte bara att göra många, viktiga och snygga mål för Önnered utan löper både snabbt och mycket. Dessutom ettrig och rivig i alla situationer han är involverad i. En positiv överraskning såhär långt in på säsongen.

1 fyr – Jonathan Edvardsson (IK Sävehof)

Hans lägstanivå är otrolig hög. En spelare som nästan aldrig gör en dålig match och som i sin roll som kapten alltid föregår med gott exempel. Mot Önnered sliter han urstarkt bakåt men bidrar också mycket i offensiven. Extra plus för underarmsskottet, det användes med framgång även i dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.