Kristian Zetterlund står för en av många räddningar i matchen mot Alingsås.
Kristian Zetterlund står för en av många räddningar i matchen mot Alingsås. Bild: MICHAEL ERICHSEN

De var bäst mellan Redbergslid och Alingsås

GP tar ut de fem bästa spelarna i västderbyt i Scandinavium.

|
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kristian Zetterlund – 5 fyrar

grade crossed
Gjorde vad han kunde även när Redbergslids försvarsspel inte fungerade i första halvlek. I andra halvlek fick Kristian Zetterlund mer hjälp och då var det svårt för serieledarna att göra mål. Han hade bland annat en imponerande period på tio minuter i början av andra då han inte släppte in ett skott.

Andreas Lang – 4 fyrar

Var framförallt riktigt vass i första halvlek och en stor anledning till att Alingsås tog ett kommando. Framförallt fungerade kontringsspelet som blev nyckeln till att laget ledde i paus.

Tobias Johansson – 3 fyrar

Som så ofta förr under hösten var det RIK:s lagkapten Tobias Johansson som ledde de vita giganterna mot framgångar. Blir matchens bästa målskytt med sju mål och nu väntar en välbehövlig vila för profilen som bland annat hintade om rehabträning under uppehållet. Därefter kommer han säkerligen tillbaka med full kraft.

Niclas Barud – 2 fyrar

Det såg ut att vara över. När de sista tio minuterna närmade sig såg Alingsås ut att följa upp debaclet mot Varberg med att tappa en seger till förlust. Då klev Niclas Barud på allvar in i handlingarna och gjorde några oerhört viktiga mål på slutet som räddade en poäng till AHK.

Niclas Fingren – 1 fyr

Var inblandad i det mesta offensivt och såg med sina sex mål till att Redbergslid trots allt knep en poäng. Blev poänghjälte tillsammans med Kristian Zetterlund då han satte kvitteringen till 25–25 i matchens näst sista anfall.