Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

210726 Max Darj of Sweden competes in the men´s handball match between Japan and Sweden during day 3 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 26, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0174 Bild: DANIEL STILLER
210726 Max Darj of Sweden competes in the men´s handball match between Japan and Sweden during day 3 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 26, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0174 Bild: DANIEL STILLER

Darj om experterna: ”De får säga vad fan de vill”

Svenska handbollslandslaget tog sin andra raka OS-seger.
Men experterna var kritiska efter 28–26 mot Japan, något som Max Darj genast ger svar på.
– De får säga vad fan de vill. Vi är nöjda, säger göteborgaren till Sportbladet.

I öppningsmatchen mot Bahrain hade Sverige det svårt. Det krävdes en straffräddning av Andreas Palicka i matchens slutsekunder för att säkra segern med 32–31.

Mot Japan såg det ut att bli en bekvämare resa, men vid ett par måls ledning i slutminuterna knappade hemmanationen in. Med bara dryga minuten kvar att spela skiljde bara ett mål.

LÄS MER: Ny seger för handbollsherrarna

Sverige lyckades dock hålla undan och vann med 28–26. Efter matchen var Discoverys expert Ljubomir Vranjes kritisk i studion.

– Det satt långt inne och ser väldigt nervöst och krampaktigt ut. Vi gjorde det bra i stunder i matchen men det är en berg- och dalbana, det går upp och ner för mycket, säger han:

– Att vi släppte in Japan i matchen, det är inte bra.

Wislander inte helt nöjd

Radiosportens expert, Magnus Wislander, var också kritisk mot insatsen.

– Man tittar nog lite för mycket på klockan. Och så blev man stillastående, försiktig och eftertänksam i många lägen. Det får inte ske. Det straffar sig väldigt ofta, säger han.

LÄS MER: GP sammanfattar OS-dagen 26 juli

Landslagets mittsexa Max Darj slog tillbaka mot kritiken efter matchen:

– Vi spelar ju bra. Det är bara så jävla dumt av oss att vi blir så heta i lägena och drar iväg skotten för snabbt. Äh, jag förstår inte varför jag står här och försvarar oss. Vi ska bara göra mål i lägena. Jag är nöjd. Om folk tror att det är dåliga lag med i OS så har de fel, säger han till Sportbladet.

På frågan om kritiken från experterna:

– De får säga vad fan de vill!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.