210726 Max Darj of Sweden competes in the men´s handball match between Japan and Sweden during day 3 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 26, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0174
210726 Max Darj of Sweden competes in the men´s handball match between Japan and Sweden during day 3 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 26, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0174 Bild: DANIEL STILLER

Darj om experterna: ”De får säga vad fan de vill”

Svenska handbollslandslaget tog sin andra raka OS-seger. Men experterna var kritiska efter 28–26 mot Japan, något som Max Darj genast ger svar på.
– De får säga vad fan de vill. Vi är nöjda, säger göteborgaren till Sportbladet.

ANNONS
|

I öppningsmatchen mot Bahrain hade Sverige det svårt. Det krävdes en straffräddning av Andreas Palicka i matchens slutsekunder för att säkra segern med 32–31.

Mot Japan såg det ut att bli en bekvämare resa, men vid ett par måls ledning i slutminuterna knappade hemmanationen in. Med bara dryga minuten kvar att spela skiljde bara ett mål.

LÄS MER:Ny seger för handbollsherrarna

Sverige lyckades dock hålla undan och vann med 28–26. Efter matchen var Discoverys expert Ljubomir Vranjes kritisk i studion.

– Det satt långt inne och ser väldigt nervöst och krampaktigt ut. Vi gjorde det bra i stunder i matchen men det är en berg- och dalbana, det går upp och ner för mycket, säger han:

ANNONS

– Att vi släppte in Japan i matchen, det är inte bra.

Wislander inte helt nöjd

Radiosportens expert, Magnus Wislander, var också kritisk mot insatsen.

– Man tittar nog lite för mycket på klockan. Och så blev man stillastående, försiktig och eftertänksam i många lägen. Det får inte ske. Det straffar sig väldigt ofta, säger han.

LÄS MER:GP sammanfattar OS-dagen 26 juli

Landslagets mittsexa Max Darj slog tillbaka mot kritiken efter matchen:

– Vi spelar ju bra. Det är bara så jävla dumt av oss att vi blir så heta i lägena och drar iväg skotten för snabbt. Äh, jag förstår inte varför jag står här och försvarar oss. Vi ska bara göra mål i lägena. Jag är nöjd. Om folk tror att det är dåliga lag med i OS så har de fel, säger han till Sportbladet.

På frågan om kritiken från experterna:

– De får säga vad fan de vill!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS