Darj ger sitt Max när guldplanen ritas

Som arbetsledare på byggen går Max Darj dagligen omkring med planer och ritningar. Planen han fokuserar mest på nu är hur Alingsås ska besegra Sävehof – och därmed ta sig till fjärde raka SM-finalen. Det finns dock en liten hemmaplanstrend som kan ställa till det.

ANNONS
|

- Den ska vi bryta genom att vinna i Partille arena säger AHKs lagkapten bestämt inför den fjärde semifinalen.

Under åren har uttrycket ”Borta bra men hemma bäst”, stämt sådär mellan de båda lagen. Segermässigt har det varit jämnt oavsett var matchen spelats.

Men de senaste fem matcherna har hemmaplan varit till fördel - framför allt under slutspelet då samtliga tre semisegrar tagits på hemmaplan.

Måste prestera på topp

-- Det är det mönstret vi ska ändra på i onsdagens match, men då måste vi verkligen prestera på topp, säger han.

Vinner AHK onsdagens semiderby så spelar klubben sin fjärde raka SM-final, vilket i så fall sker i Malmö om en dryg vecka. Förhoppningen om att nå dit och framför allt drömmen om att ta klubbens tredje guld finns där förstås för Darj som var med och vann 2014.

ANNONS

- Det kan jag inte neka till, men det är på onsdagens match som allt fokus ligger, säger han.

Lämnade snickarjobbet

Men inte enbart. Även jobbet som arbetsledare på en byggfirma får en del av hans tankar.

- I det här läget är det bra att ha något än handboll att tänka på, säger försvarsklippan.

Tidigare jobbade Max Darj som snickare med efter att ha utbildat sig vidare slipper han den tunga delen.

- Med tanke på hur fysisk och krävande handbollen är så är det bra. Jag återhämtar mig snabbare och orkar mer på plan, säger han.

Tycker synd om Teern

Inför fjolårets slutspel skadades han sig och kunde inte vara med i slutspelet – samma läge som försvarskamraten Fredrik Teern är i nu sedan han slitit av ena bröstmuskeln under slutspelet.

- Ett tungt avbräck, men framför allt tycker jag synd om honom, jag vet hur det känns, säger Max Darj som nu får bilda försvarslås med Oscar Bergendahl.

Blir proffs i Tyskland

Max Darj har haft en bra säsong med landslagsuppdrag och spel i VM i början av året. Kommande säsong väntar proffslivet i tyska Bergischer där han blir klubbkamrat med RIK:s Linus Arnesson.

-Det ser jag fram mot – men först vill jag ha ett SM-guld, säger han.

ANNONS

ANNONS