Ida Odén under matchen mot Randers HK.

Danskorna körde över Sävehof

Det var inte mycket som fungerade varken framåt eller bakåt för Sävehof i mötet med danska Randers. Hemmalaget fick inte till något fungerande spel och efter att Randers hållit ledningen genom hela matchen vann de sedan något enkelt, men rättvist, och matchen slutade 21–27.

|

Under söndagen var det är dags för första omgången i EHF-cupen för Sävehofs damer. Sävehof kom till spel efter två segrar och 76 mål mot Skara i SHE. Men något spår av självförtroende syntes inte hos de svartgula tjejerna på planen som fick en dålig start i matchen.

Randers fick direkt övertaget i spelet och inledde med fyra snabba mål. På planen syntes Daniela Gustin. Högersexan från Göteborg, som lämnade Kärra 2013 för spel i först Tyskland och nu Danmark. Men den som utmärkte sig var Cecile Greve som jobbade på bra i danskarnas mål och tog räddning efter räddning, något somskapade både stress och frustration i hemmalaget.

– Vi har varit få på träningarna det senaste. Men vi som varit där har spelat bra handboll. Men jag tror det är lite på grund av det som vi saknade ett riktigt energipåslag idag, säger Ida Odén.

Två timeouter på en kvart

Efter en kvarts spel begärde Sävehof sin andra time out i matchen och därefter hände något. Laget ökade på tempot och Jamina Roberts och Loui Sand lyckades reducera till 7–9. När sedan Randers blev en spelare kort på planen på grund av två efterföljande utvisningar passade hemmalaget på att reducera ställningen ytterligare.

I slutet på första halvlek blev också försvaret bättre synkade och spelet gick upp nämnvärt. Det hela resulterade i att första halvlek slutade 11–15.

Men i andra halvlek tog Sävehofstjejerna ett stort kliv tillbaka i sitt spel igen och kändes avslagna på nytt. Med flera bollar i underläge kändes matchen avgjord redan tio minuter in i andra halvlek. Trots att Ida Odén och Elin Ekenman-Fernis stundtals kämpade på tappert framme vid mål. Men med undantag för några få fullträffar rådde de inte på Randers försvar och Cecile Greve.

"Energin fanns inte där"

– Jag spelade upp mig lite i andra halvlek ändå. Men i det stora hela var alltihop halvdant i matchen och energin fanns inte där alls, säger Elin Ekenman-Fernis.

– De var inte så bra, men vi var ännu sämre, tillägger Ida Odén.

Olivia Mellegård, som ådrog sig en hjärnskakning i landslaget under EM var tillbaka i spel. Med sitt straffkast och Jamina Roberts anfall avslutade de med att göra matchens två sista mål.

– Det känns inte så roligt just nu. Vi vill bara glömma det här, säger Ida Odén.