Dansken historisk OS-målskytt – bäst någonsin

Mikkel Hansen har skrivit in sig i historieböckerna. Dansken gjorde nio nya mål när Danmark besegrade Portugal. Nu har 33-åringen gjort flest OS-mål – någonsin.

ANNONS
|

Vänsternian gjorde OS-debut redan 2008 i Peking. Då blev det respass redan i kvartsfinalen för det danska laget. Bättre gick det i Rio de Janeiro 2016, då danskarna tog guld och Hansen blev utsedd till turneringens mest värdefulla spelare.

Även Tokyo-OS har fortsatt på samma positiva sätt. Danmark har vunnit samtliga fyra matcher utan att behöva förta sig. Mikkel Hansens målfacit lyder: 6, 9, 5, 9. Totalt har han alltså hunnit med att göra 29 mål på fyra matcher.

LÄS MER:Linn Blohm: Kan bli nya "Axnér Girls"

De målen för honom upp på en totalsumma av 133 mål, som också är den högsta noteringen för en handbollsspelare i OS. Hansen är därmed sex mål före Kyung-Shin Yoon, som kastade in mål för Sydkorea mellan 1992 och 2012.

ANNONS

– Jag hade inte koll på det utan fick höra det nu efter matchen. Först och främst handlar det om att jag fått vara med i många OS och i ett lag som ofta gått långt. Det är självklart något jag är stolt över, säger Hansen enligt Sportbladet.

Möter Sverige

Han och fransosen Nikola Karabatic är de enda som internationella handbollsförbundet korat till världens bästa spelare tre gånger.

I och med segrarna leder de regerande olympiska mästarna grupp B, två poäng före Egypten och Sverige.

På söndag möts Danmark och Sverige i den avslutande gruppspelsmatchen. Båda lagen är dock redan klara för kvartsfinal.

LÄS MER:Följ OS i Tokyo med Göteborgs-Posten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS