Danmark sågar Tele2 arena i handbolls-VM

Danmark är klart för VM-semifinal efter 40–23 mot Ungern.
Det hördes knappt i ett inte ens halvfullt Tele2 arena.
– Det var en tom upplevelse, säger Jacob Holm.

ANNONS
|

I vanliga fall är Tele2 arena hemmaplan för Hammarbys och Djurgårdens fotbollslag. Till slutspelet i VM har den gjorts om för att passa handbollsmatcher.

Läktaren har förvisso dragits in för att fler ska få plats, men planen är också delad med en läktare ungefär vid halvplan eftersom en handbollsplan som bekant är betydligt mindre än en handbollsdito.

När den testades på riktigt för första gången, under kvartsfinalen mellan Danmark och Ungern, märktes bristerna på sina håll och kanter.

Det ekade friskt inne i lokalen, vilket bland annat märktes när speakern bad publiken att klappa i takt. Men den största faktorn i sammanhanget – läktarna var alldeles för stora när inte Sverige spelade.

ANNONS

Så trots att Danmark stod för en historisk kross (40–23, deras största vinst i en slutspelsmatch i ett VM någonsin) uteblev stämningen.

– Det var lite tomt i dag. Jag kan föreställa mig att när Sverige spelar blir det en bättre upplevelse. Men så som det var nu när vi spelade var det en lite tom upplevelse i förhållande till i Malmö, säger Jacob Holm.

– Ja, det var såklart speciellt. Det var såklart en imponerande byggnad men det var inte en hall på det sättet. Jag hoppas att jag får uppleva den helt full för det var för stort i dag i min mening, säger Mads Larsen Mensah.

Vet inte var de ska spela semifinal

I Malmö, där Danmark spelade gruppspelet och mellanrundan, var det i princip fullsatt varje match.

– Det är klart att vi snackade om att heja på laget lite extra från bänken för vi kunde inte räkna med samma uppslutning som i Malmö. Det var 12 000 i ryggen. Så det var någonting vi fokuserade på för att skapa en bra stämning från start, säger Holm.

Det uteblivna danska stödet hade sin förklaring. Inför visste varken supportrarna eller spelarna var de skulle en eventuell semifinal. Inte ens efter visste de.

Om Sverige skulle vinna sin kvart spelar Sverige i Stockholm, vilket skulle innebära att Danmark får spela sin i Polen. Skulle Sverige förlora skulle danskarna i stället ”få” Sveriges plats i Stockholm.

ANNONS

– Det är lite komiskt, säger Holm.

Mest synd tycker spelarna om supportrarna.

– De har ingen möjlighet att beställa på förhand. Nu är det fyra gånger så dyrt jämfört med för tre månader sedan. Det tycker inte jag är okej, säger Larsen Mensah.

LÄS MER:Landslaget spelade smygmatch i Tele2 arena

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS