Danmark avfärdar Sloveniens VM-anklagelse: Köpte hämtpizza

Slovenien anklagar Egypten för att medvetet ha matförgiftat dem i VM. Nu avfärdas anklagelsen av den danska landslagschefen som menar att laget får skylla sig själva.

ANNONS
|

Ljubomir Vranjes Slovenien åkte ur VM efter oavgjort mot Egypten i sista matchen i mellanrundan, en match där flera slovenska spelare saknades på grund av matförgiftning.

Efter uttåget ur VM anklagade Slovenien värdlandet Egypten för att medvetet ha matförgiftat motståndarna.

– Det är ju en märklig tillfällighet att efter att alla i laget varit friska i tolv dagar så blev plötsligt tolv spelare sjuka dagen före matchen mot värdnationen, sa Sloveniens landslagschef Uros Mohoric till Sportbladet.

LÄS MER:Slovenska ilskan: Anklagar värdlandet Egypten för matförgiftning

Nu ger sig Danmark in i diskussionen och avfärdar Sloveniens anklagelse. Den danska landslagschefen Morten Henriksen menar att laget får skylla sig själva då de beställde hämtpizza inför matchen mot Egypten.

ANNONS

– Det är lite komiskt när vi har fått höra, och också har bilder på, att slovenerna har beställt pizza utifrån, säger Henriksen till danska TV2.

Ljubomir Vranjes: ”Det är lögn”

Danmark bor, precis som Sverige, på samma hotell i Kairo som slovenerna.

– Vi vet också att de inte var rädda för att ta av salladsbuffén. Därför kan det vara många saker som ligger bakom. Flera lag har drabbats av magproblem, inte bara slovenerna, säger Henriksen.

För svensk del missade Fredric Pettersson söndagens match mot Ryska förbundslaget på grund av magsjuka.

Sloveniens svenska förbundskapten Ljubomir Vranjes slår tillbaka mot Henriksens uppgifter om att laget beställe pizza.

– Det är en ren lögn. Men vi utnyttjade hotellets roomservice. Det gjorde vi, säger Vranjes till Expressen.

LÄS MER:Svensk VM-succé – enkelt till kvartsfinal

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS