Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Dan Beutler: Spelade Champions League-final bakfull

Målvaktsveteranen Dan Beutler spelade en Champions League-final bakfull, det berättar han i boken om sitt liv som han nu skriver.
– Killarna frågade ju ”hur kunde du”. Den frågan har jag ställt mig själv många gånger, säger den tidigare RIK-målvakten till Sportbladet.

Dan Beutler, 43, har en gedigen meritlista. Han har vunnit SM-guld med Redbergslid, spelat i storklubbar som Flensburg och Hamburg och spelat över 70 landskamper för Sverige. Men den långa karriären har inte varit spikrak. 2019 fastade han i ett dopningstest med kokain i blodet i stängdes av från handbollen i ett år. Nu är det förre RIK-målvakten tillbaka i spel med sitt HK Malmö i Handbollsligan.

43-åringen skriver också en bok om sitt liv och där berättar han bland annat om en händelse som han fortfarande ångrar djupt: 2007 spelade han en Champions League-final med Flensburg så bakfull att han såg dubbelt.

– Jag var så naiv i mitt tänkande. Jag kan inte skylla på min adhd men mitt konsekvenstänk var noll. Jag tänkte att det kommer att komma så många fler Champions League-finaler. Det är en djup ånger att jag inte förberedde mig som en professionell idrottsman. Jag gjorde det till fullo fram till den sista, avgörande finalen. Då ballade jag ur helt. Jag var i ett trasigt skick där. Jag var i en uppslitande relation och det pågick under lång tid, säger Beutler till Sportbladet i en intervju om boken som väntas släppas under året.

Dan Beutlers HK Malmö leder Handbollsligan. Bild: PETTER ARVIDSON
Dan Beutlers HK Malmö leder Handbollsligan. Bild: PETTER ARVIDSON

Berättade för tränaren: ”Glömmer aldrig besvikelsen”

Dan Beutler missade en träning dagen före finalen och åkte hem till sin tränare, svenske Kent-Harry Andersson, och berättade om fyllan från kvällen innan. Beutler, som var förstamålvakt, fick börja finalen på bänken men kom in i andra halvlek. Flensburg förlorade finalen mot Kiel.

– Jag glömmer aldrig besvikelsen i Kent-Harrys ögon när vi satt där. Eller i lagkamraternas ögon efter förlusten, säger Beutler.

Han berättar för Sportbladet att han fortfarande var bakfull när han kom in i finalen.

– Killarna frågade ju ”hur kunde du”. Den frågan har jag ställt mig själv många gånger. Det är inga roliga minnen. Jag blir ledsen bara vi pratar om det nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.