Covid-test väntade landslaget efter matchen mot Uruguay

Sent på måndagen covid-testades samtliga svenskar i VM-truppen.
Det gav Niclas Ekberg en läskig déjà vu.
– Man fick en liten klump magen, säger han.

ANNONS
|

Inför handbolls-VM beslutade det internationella handbollsförbundet (IHF) att alla ledare och spelare skulle testas för covid-19 tre gånger under mästerskapet.

En gång innan gruppspelet, en till inför huvudrundan och ytterligare en gång inför kvartsfinalerna. Skulle man testa positivt väntade karantän i minst fem dagar.

Detta var något som upprörde flera handbollsprofiler då corona inte längre klassas som en samhällsfarlig sjukdom och att värdländerna Sverige och Polen inte har några restriktioner.

Den danske stjärnan Mads Mensah sa bland annat till BT:

– Jag tycker att det är löjligt att det ständigt ska vara dess regler. Folk som inte har några symtom och som är friska nog att kunna spela kan plötsligt stoppas.

ANNONS

Ingen spelare sjuk

Inför gruppspelet så testade ingen svensk spelare eller ledare positivt för covid-19. Efter denna fas sista match, mot Uruguay under måndagen, testades den svenska truppen på nytt sent på kvällen.

Det lättande beskedet kom kort därefter:

Samtliga testade negativt.

– Det var väldigt kul, väldigt gott. Jag har inte varit så bekymrad men jag vet att det var några spelare som satt väldigt länge i karantän under EM som fick en liten klump i magen när slutsignalen gick. Men det gick bra. Att sitta i karantän under ett VM hade inte varit skoj, säger förbundskapten Glenn Solberg på tisdagens pressträff.

Fick sitta i karantän på EM

En av spelarna som testade positivt under EM var Niclas Ekberg, han missade flera viktiga matcher. Därför var han också en av de spelare som kände oro inför testningen.

– Det var en väldigt konstig känsla. Först när slutsignalen gick fick man en liten klump i magen när man varit med om den resan där man inte fick vara med mer. Det är klart att det var en lättnad när vi märkte att alla var negativa. Det var skönt, säger han.

I huvudrundan kommer Sverige att ställas mot Ungern, Island och Portugal.

Den första matchen i huvudrundan är mot Ungern. Den spelas den 18 januari i Scandinavium.

ANNONS

LÄS MER:Charlie Sjöstrands fem punkter efter Sveriges kross mot Uruguay

LÄS MER:Olle Forsell Schefvert gör VM-debut som 29-åring

LÄS MER:Mikael Appelgren svarar efter succén i VM-comebacken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS