Club Italiano från Chile har korsat Atlanten för Partille world cup

De har tränat i ett och ett halvt år och korsat Atlanten för att delta i Partille world cup. Club Italiano från Chile är laget som rest längst för att nå världens största handbollsturnering.
– Det fanns inte en chans att vi inte skulle åka hit, säger spelaren Felipe Olivera.

ANNONS
|

Medan solstrålarna gör sitt bästa för att tränga genom molnen över Heden står en tysk och följer sitt lags Partille cup-premiär mot brasilianskt motstånd på Heden. Med ett evigt tutande bidrar han till atmosfären tillsammans med nervösa handbollstalanger och dunkande housemusik, medan målvrålen avlöser varandra i bakgrunden.

På planen bredvid spelas nämligen en rafflande och jämn tillställning mellan isländska Fram och Club Italiano från Chile. De sistnämnda är laget som har rest längst för att nå turneringen, och kommer direkt från cupspel i Spanien.

Andra raka förlusten

I en fysisk match med mycket känslor kan Fram skapa sig en tremålsledning under andra halvlek, och det blir för mycket för chilenarna att ta igen. Visserligen stiger spänningen när de får med sig en utvisning och reducerar tätt därpå, men trots ett tappert försök får Club Italiano se sig besegrade med 12–15. Därmed har de förlorat sina två inledande matcher.

ANNONS

Deppande slår de sig ned bredvid planen när nästa lag gör inträde, samtidigt som spelaren Felipe Olivera ombeds beskriva de inledande kamperna.

– Den första matchen kunde jag inte spela eftersom jag var sjuk, men jag vet att mina lagkamrater gav allt de har. Den andra matchen var bättre, vi spelade tuffare, vi spelade med hjärtat, men det gick inte riktigt. Deras spelare var lite större än oss, men de var inte bättre på handboll. Vi kommer vinna de kommande matcherna, säger han.

Utmattande lång resa

Tränare Sebastián Fernandez är nöjd med spelarnas insatser, men tycker de har lottats i en tuff grupp. Tuff var även resan till Sverige. Efter att ha flugit 14 timmar till Paris reste de tre timmar till Spanien. Efter att ha deltagit i en handbollsturnering där bar det av till svenska västkusten.

– Resan var utmattande, men det är värt det. Nu får vi tävla mot klubbar över hela världen. Det kan bara göra oss starkare, säger Sebastián.

Någon tvekan över att resa till Sverige fanns inte över huvud taget.

– Det fanns inte en chans att vi inte skulle åka hit. Vi är glada att vara här, säger Felipe.

Chansen att delta i Partille cup har spelarna till stor del fått tack vare sina föräldrar. Det är de som står för spelarnas kostnader för turneringen – och skickar kärlek till laget varje dag.

ANNONS

– De skickar alltid meddelanden till oss och önskar oss lycka till. Vi kan känna deras stöd. En av föräldrarna är här med oss också, berättar Felipe.

”Det här betyder allting”

Det råder ingen tvekan om vad cupdeltagandet betyder för spelargruppen.

– Det här betyder allting, det är därför vi har tränat för det i ett och ett halvt år. Vi har gått till gymmet varje dag, vi har varit på planen. Det är fantastiskt att vara här. Vi måste ta till vara på möjligheten bättre och vara tacksamma för att vara här, fortsätter Felipe.

Hittills har de mest varit på skolan de bor på. Under veckan kommer Felipe främst fokusera på handbollen, men också försöka hinna med att turista lite.

– Jag ser fram emot att se hur långt vi kan nå. Vi har ett bra lag med mycket karaktär. När vi får till det är vi ostoppbara, säger han.

Tränare Fernandez ser fram emot att lära känna Göteborg under veckan.

– Jag vill veta mer om staden och vad Göteborg har att erbjuda. Vi känner oss väldigt välkomna här, säger han.

Tre Partille cup-matcher att se fram emot under onsdagen

Sportefterskolen Sine - Önnereds HK (P18) Härlanda park 11, 09:45

Baekkelaget SK Gul - RK Zagreb 1 (P14) Heden 7, 13:50

Torslanda HK - Kärra HF (F21) Härlanda park 10, 16:45

LÄS MER:Här är 14 spännande talanger i Partille world cup 2024

LÄS MER:Tusentals talanger och landslagsbesök – nu inleds Partille world cup

ANNONS