Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christoffer Brännberger är redo för spel igen. Bild: MATHIAS BERGELD
Christoffer Brännberger är redo för spel igen. Bild: MATHIAS BERGELD

Christoffer Brännberger tillbaka i Sävehof inför derbyt

Han har dragits med en lång influensa, men varvat upp med två matcher i division 1.
Nu är Christoffer Brännberger tillbaka i Sävehof och ser fram emot en ny linjebatalj med RIK:s Oskar Ysander.
– Man vet att det är någon som bjuder upp och ingen som springer runt och gnäller, säger Brännberger.

Det är en fyrapoängsmatch i allra högsta grad när Sävehof och Redbergslid drabbar samman i jakten på slutspel, men den extra kryddan är ingenting som behövs för Partillelagets Christoffer Brännberger. Står Redbergslid på andra sidan planhalvan är det bara en sak som gäller.

– Det finns bara vinst för båda lagen. Det vet man. Tabelläget spelar ingen roll och det är därför som det är de roligaste matcherna att spela, säger Christoffer Brännberger.

Han är ute och promenerar med sin fyra månader gamla dotter i vagnen när GP når honom. Att bli pappa har hittills varit ungefär som han förväntat sig och som han fått berättat för sig. Tidigare under eftermiddagen var det full fart. Under promenaden infinner sig lugnet.

Dragits med sjukdom

Hitta lugn är också något som Christoffer Brännberger fått ägna sig åt ett tag. Sävehofs linjespelare har dragits med en influensa som hållit honom från truppen de senaste matcherna.

– Jag har varit sängliggande i två veckor, men har spelat två matcher i division 1 så nu är det i gång igen, säger Brännberger.

Han lär bli en viktig kugge för Sävehof i derbyt mot Redbergslid. Inte minst när det är ett aningens sargat Partillelag som kommer till matchen i och med hjärnskakningarna på Vetle Eck Aga och Gzim Salihi.

– Men samtidigt har vi varit där förr. Vi vet hur det är att spela med skador i truppen och vi känns jävligt redo helt enkelt, säger Sävehofspelaren.

"Väldigt uppskattat"

Han har också, som så många gånger tidigare, en match i matchen att se fram emot.

Sävehof mot Redbergslid innebär Christoffer Brännberger mot Oskar Ysander.

– Vi har mött varandra ett stort antal gånger. Vi är ju samma årgång också. Det är som vanligt, det är bara kriga på. Man vet att det är någon som bjuder upp till kamp i alla fall och inte bara springer runt och gnäller. Det är faktiskt väldigt uppskattat att möta sådana spelare, säger Brännberger.

Oskar Ysander, RIK. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Oskar Ysander, RIK. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.