Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sävehofs Christoffer Brännberger på läktaren efter ett rött kort under förra säsongen. Bild: MATHIAS BERGELD
Sävehofs Christoffer Brännberger på läktaren efter ett rött kort under förra säsongen. Bild: MATHIAS BERGELD

Christoffer Brännberger avstängd igen – kan missa sex matcher

I mars stängdes Sävehofs Christoffer Brännberger av i tio dagar efter att ha slagit en motståndare i magen månaden innan. Nu visar det sig att innan straffet dömdes ut delade Brännberger ut andra smällar – och nu stängs han av i ytterligare en månad, skriver Sportbladet.
– Vi tycker kanske att straffet är lite strängt men vi respekterar beslutet, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till GP.

En Hallbyspelare fick i mötet med Sävehof den 17 februari i år motta flera slag i magen från Christoffer Brännberger, och följden från disciplinnämnden blev tio dagars avstängning – ett straff som dömdes ut den 2 mars, vilket GP då rapporterade om.

Däremellan hann Brännberger spela en annan match, och smällde då till en annan motståndare i ansiktet. Händelsen anmäldes i efterhand, och nu stängs Christoffer Brännberger av i en månad. Något som beroende på exakt spelschema kan innebära att han missar sex matcher när Handbollsligan drar igång.

– Det är tråkigt såklart. Vi tycker kanske att straffet är lite strängt men vi respekterar beslutet, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till GP.

LÄS MER: Sävehofs Christoffer Brännberger stängs av efter slag i magen

Är en avstängning rättvis tycker du?

– Man kan ju älta det där hur mycket som helst och jämföra situationer. Han (Brännberger) har varit anmäld tidigare och blir kanske extra bestraffad. Det finns ingen direkt mall, men man fattar att det kanske är lite mer än om det händer första gången.

Emil Berggren berättar att klubben inför förra säsongen hade en diskussion med Christoffer Brännberger om att han behövde hålla sig på banan. Något som fungerade – ett tag.

– Han gjorde det exemplariskt lite mer än halva säsongen. Och det är den Brännberger vi vill ha. Vi har löpande diskussioner med honom och vill att han ska vara på banan och sprida sin energi. Han förstår det och vill självklart inte vara avstängd. Som alla bra försvarsspelare är han tuff, men man måste lära sig att skala bort röda kort och utvisningar.

Det är alltså inte första gången Christoffer Brännberger är ute och vevar. Han har gjort sig ett namn som något av en riktig buse i Handbollsligan och kritiserats av flera motståndare. I slutspelet 2019 fick han tre röda kort, bland annat i finalspelet mot Alingsås som GP skrev om. I det första kvartsfinalmötet med HK Malmö det året knockade han Magnus Persson som fick hjärnskakning och missade resten av slutspelet det året.

Hur många sådana här incidenter kan ni som klubb acceptera?

– Det beror helt och hållet på och det behöver ju inte bara gälla Brännberger. Blir han avstängd igen så kan det vara för en jättelarvig grej, det finns inget facit, säger Emil Berggren.

Christoffer Brännberger skriver i ett sms till GP att:

”Jag tycker inte straffet speglar händelsen alls, sex matcher är för strängt men det är bara att acceptera och träna på.”

Sävehofs sportchef Emil Berggren .Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59392 Bild: DANIEL STILLER
Sävehofs sportchef Emil Berggren .Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59392 Bild: DANIEL STILLER

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.