Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Amanda Borgström gjorde fem mål i Kungälvs blytunga seger mot Önnered. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Amanda Borgström gjorde fem mål i Kungälvs blytunga seger mot Önnered. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Chockstartade i derbyt – nu väntar jättedrama

Kungälv tog chansen. En makalös första halvlek i derbyt mot Önnered banade vägen för seger och nu blir det av allt att döma en rysare om sista slutspelsplatsen.
– Jag tror vi har väldigt goda chanser, säger Kungälvspelaren Amanda Borgström.

Derby, slutskedet av grundserien och ett supertätt race om slutspelsplatserna.Det fanns inte mycket som kunde krydda upp mötet mellan Kungälv och Önnered mer den här lördagseftermiddagen.

– Det har varit en laddad vecka. Det är alltid extra mycket känslor när det är derby och nu när det dessutom betyder så mycket blev det såklart ännu mer, säger Kungälvs Amanda Borgström.

Önnered var två poäng före i tabellen inför mötet och en seger skulle mer eller mindre hänga av Kungälv inför avslutningen, men hemmalaget visade direkt att man tänker göra ett drama av slutspelsstriden.

30 minuter in i matchen hade man nämligen en närmast chockartad ledning med 18–9.

– Vi gör precis det vi ska göra. Vi gör det jättebra i vårt försvarsspel och sedan får vi till anfallsspelet också, säger Amanda Borgström som själv var en av planens mest tongivande under första halvtimmen.

"De är desperata"

Men Önnered skulle trots allt göra lite match av tillställningen.

– Vi är inte riktigt vana att ha en sådan ledning i halvtid så det blir nog en lite kombination av att vi blir lite passiva och de är desperata. De hade inget att förlora i det läget, säger Borgström.

Det blev jämnare, men det här var Kungälvs match. Slutresultatet 25–22 gör att lagen nu, tillsammans med Skövde, ligger på 15 poäng med två matcher kvar att spela. Endast Önnered är ovanför slutspelsstrecket på bäst målskillnad.

– Fortsätter vi spela så här de två matcher som är kvar så har vi goda chanser att gå till slutspel, säger Amanda Borgström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.