Carlén om förlamningen: "Tejpar igen ögat"

Handbollsprofilen, Oscar Carlen, 31 trodde att han hade drabbats av en stroke men det visade sig att han åkt på en ansiktsförlamning. Något som påverkat synen rejält.
– Jag kan inte röra den sidan över huvud taget, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Han har lagt sin egen spelarkarriär bakom sig. Nu är det istället rollen som assisterande tränare i Ystads IF som gäller för den 31-årige Oscar Carlén. I slutet av förra veckan vaknade han upp och trodde att han hade drabbats en stroke.

Efter läkarundersökning visade det sig dock att han hade fått en ansiktsförlamning.

Det stoppade han dock inte i jobbet.

För han var med på bänken när det blev seger i Ystad-derbyt.

Nu berättar han i en intervju med Aftonbladet om att förlamningen snarare blivit värre under den senaste tiden istället för tvärtom.

– Jag kan inte röra den sidan över huvud taget. Det kan väl inte vara mer än 100 procent förlamat, tänker jag, säger han till tidningen.

ANNONS

Enligt Oscar Carlén kan förlamningen hålla i sig ända upp till ett halvår. Det finns även en minimal risk att förlamningen aldrig försvinner.

– Det finns enstaka fall där det inte går tillbaka men det är knappt en risk värd att ens tänka på, säger han.

Tejpar igen ögat på nätterna

Han kommer fortsätta sin roll på tränarbänken i Ystad. Det största problemet är att han inte kan vare sig blinka eller blunda med ögat som sitter på den sida som blivit förlamad. Något som han har löst med att tejpa igen ögat under nätterna för att kunna hålla det stängt.

– Nu tejpar jag igen ögat eller använder ”piratlapp” på nätterna. Min fyraårige son blir lite rädd för mig när han kommer gående in till oss på natten. Det är klart att det blir lite praktiska problem i vardagen. Jag måste lära mig tugga maten på ena sidan och dricka på ena sidan. Och man blir lite sluddrig i talet. Men framför allt ser det för jävla roligt ut, säger han.

Under sin spelarkarriär representerade han Ystads IF och de två tyska klubbarna, SG Flensburg-Handewitt och HSV Hamburg samt gjorde 78 landskamper för Sverige.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS