Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Cardells glädje efter första SHE-målet

Första målet någonsin i SHE. För Lina Cardell var Sävehofs seger mot Skövde en milstolpe i karriären.
– När jag var liten tänkte jag att det var hit jag någon gång skulle nå, säger 17-åringen.

Sävehof körde över Skövde fullständigt och vann i Partille arena med solklara 33–17.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För laget innebar det nyvunnet självförtroende och två säkra poäng in på kontot. För Lina Cardell betydde matchen mer än så.

Med drygt en minut kvar av tillställningen fick 17-åringen sätta bollen i nät. Hennes första fullträff någonsin i SHE.

– Det känns väldigt bra nu, säger Cardell och drar på smilbanden.

I slutet av andra halvlek fick högersexan, som har fått chansen i A-laget efter att Joanna Lindvall Haggren för ett par veckor sedan ådragit sig en allvarlig knäskada, möjligheten att spräcka sin målnolla med ett straffkast.

Hon missade.

LÄS MER: Här är Göteborgs mest spännande spelare i SHE

"Jag var nervös och nojig"

Det gjorde hon däremot inte en stund senare. Med minuten kvar var det dags igen. Nytt straffkast. Ny chans. Då satt bollen bergsäkert i nät.

– Jag var lite nervös och nojig med tanke på att jag hade missat först, men nu är jag jätteglad, säger Cardell som hade stort stöd på läktarplats.

– Jag brukar stänga av allt runt omkring när jag spelar match. Jag går in i min egna bubbla, men i kväll var det lite speciellt. Jag är från Linköping och den här matchen var handbollsskolan därifrån på plats här och tittade. Då blev det lite extra, och därför var det extra viktigt för mig att göra mål också, haha!

Fullträffen innebar att samtliga utespelare i Sävehofs laguppställning nätade i matchen och att junioren alltså kan sålla sig till skaran av spelare som har gjort mål i landets högsta serie.

– Det känns jättekul att Rasmus och de andra tränarna tror på en, även om jag missar. Det känns som att de har tillit till en, vilket känns bra.

"Det som var drömmen"

Hon fortsätter:

– Det var det här som var drömmen när man satt och såg på handboll på tv:n som barn. När jag var liten tänkte jag att det var hit jag någon gång skulle nå. Att spela i SHE i min ålder... för mig är det väldigt mäktigt.

Hur är det då, som junior, att få komma upp och träna och spela matcher med landslagsspelare och SM-guldvinnare?

– Det känns häftigt. Men alla är så snälla och trevliga, så det känns bra.

Matchen mot Skövde var Lina Cardells tredje i seniorlaget. Att det blir fler framöver är ingen vågad gissning, men hur det blir på längre sikt vågar tonåringen inte sia om – även om hon naturligtvis hoppas på ett A-lagskontrakt i framtiden.

– Det är skador på min position som har gjort att jag har fått den här chansen. Men det är klart att jag hoppas på det bästa.

– Jag vet inte hur min utvecklingskurva blir, men jag kommer kämpa och ge allt för att komma så långt som möjligt med min handboll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.