Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Bogojevic stor hjälte för Sävehof: "För jävla skönt"

Uddamålsförlust mot Alingsås senast – mot IFK Skövde tog Sävehof revansch. – För jävla skönt, säger William Bogojevic som prickade in det avgörande målet.

Sävehof har haft en tuff start på säsongen. Undantaget hemmasegern mot Ricoh hade Partilleklubben inför mötet med IFK Skövde inte lyckats ta en enda tvåpoängare, trots att laget i flera matcher har varit bra med målmässigt. I derbyt mot RIK var laget en straffmiss i slutsekunderna ifrån att vinna och borta mot Alingsås vägrade Robert Wedbergs lag länge vika ned sig men föll ändå till slut med uddamålet 30-29. 

Mot Skövde hade så till slut fjolårets semifinalist marginalerna på sin sida. För även om västgötarna länge och väl störde Sävehof i Partille arena var det de gulsvarta som till slut drog det längsta strået. Med bara minuten kvar av drabbningen var ställningen 24-24. Då klev William Bogojevic fram och dunkade in 25-24. En fullträff som säkrade säsongens andra seger.  

– För jävla skönt, utbrister matchhjälten, som gladdes lite extra över att få pricka in segermålet. 

– Det är riktigt gött, även om det var ett ganska enkelt mål. Jag fick ett smörpass, så det var egentligen bara att lägga in bollen, typ. Men självklart är det roligt att få avgöra. 
Gästernas stjärna Alfred Ehn fick möjligheten att med tio sekunder kvar utjämna, men Per Sandström var med på noterna och räddade avslutet.

"Finns mer att hämta" 

Det kunde dock ha slutat betydligt tråkigare för Sävehofs del. I paus var det underläge 10-13 och Skövde, som har imponerat under säsongsinledningen, var minst ett snäpp bättre under matchens första 30 minuter. 

– Vi gör en ganska dålig första halvlek så det var väldigt skönt att vi lyckades vända och gå segrande ur matchen. Man får ingenting gratis mot Skövde, det var en riktig kämpaseger. 

– Och jag tycker faktiskt vi vinner rättvist till slut. 

Men även om det blev två poäng in på kontot tycker storskytten, som tillsammans med Viktor Ottosson var hemmalagets främsta målgörare i matchen med sex fullträffar, att det finns mer att ta av. 
– Jag tycker vi har varit okej från och till, men jag tycker inte vi har kommit upp i den nivån som laget har. Det är mycket förväntningar på oss, många räknar med att vi ska vara jävligt bra och det är vi, men vi har inte visat det kanske, vi har mer att komma med. Men det går ingen nöd på oss, det blir bättre allt eftersom. 

Och Bogojevic, som har inlett starkt och skuggar den absoluta skytteligatoppen i Handbollsligan, tycker även att han själv har mer i sig än vad han har fått ut. 

– Det finns en del till att hämta, jag har inte börjat, haha! 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.