Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Bogojevic dominerade i Sävehofs kryss – Önnered förnedrades av Kristianstad

Handbollsligan är inne i slutskedet och i tomma arenor spelade Sävehof och Önnered sina näst sista matcher i grundserien.
I Helsingborg hade Sävehofs William Bogojevic stor show.

Inför fredagens matcher återstod två omgångar av Handbollsligan. Matcher som efter regeringens beslut att stoppa sammankomster med över 500 personer för att begränsa spridningen av coronaviruset spelas inför tomma läktare.

I ett öde Kristianstad arena tog IFK Kristianstad emot ett redan kvalklart Önnered. Lika öde var det i Helsingborg där ett redan slutspelsklart Sävehof gästade bottenlaget OV Helsingborg.

I Kristianstad inleddes matchen jämnt men mot slutet av första halvleken rykte hemmalaget ifrån och i paus var ställningen 18-11.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget rinna ifrån och det blev aldrig dramatiskt. Önnered föll till slut med förnedringssiffror 37-21.

Bogojevic dominerade i Helsingborg

Trots en redan säkrad slutspelplats är poäng viktiga för Sävehof när det kommer till motstånd i kvartsfinalen. Med en seger på de fyra senaste matcherna hoppades laget på ett trendbrott mot Helsingborg. Det var en jämn första halvlek som gästerna gick segrande ur med ett mål, 15-16.

Efter paus drog Sävehof sakta ifrån Helsingborg men mot slutet ryckte hemmalaget upp sig och det slutade i delat poäng (30-30) i en match där Sävehofs William Bogojevic, som lämnar för danska ligan efter säsongen, dominerade och noterades för totalt 13 mål.

Handbollsligan avslutas på tisdag, då tar Sävehof emot Malmö och Önnered OV Helsingborg. Därefter följer en lång väntan på slutspel och kval på grund av coronaviruset. Under torsdagen meddelade Svenska handbollsförbundet att man planerar starta slutspel och kval i mitten av april men datum är inte satta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.