Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Bogojevic bar Sävehof – blev ändå olycksfågel

Med tio mål ledde comebackande William Bogojevic Sävehof tillbaka in i matchen – men en missad pass från 21-åringen i slutsekunderna blev ödesdiger.
– Det är väldigt tomt nu, säger Bogojevic.

Bältros har hållit William Bogojevic borta från handbollsplanen de senaste två veckorna. Men på tisdagskvällen i derbyt mot RIK var skyttekanonen tillbaka – med besked.

21-åringen dundrade in inte mindre än tio mål och var ledaren i ett annars stundtals trubbigt offensivt Sävehof.

Trots en på det stora hela väldigt lyckad comeback var det inga muntra miner hos vänsternian efter slutsignalen.

Med sekunder kvar, vid ställningen 29–29, hade Sävehof chansen att avgöra. Men Bogojevic missade en passning som bröts av Jonathan Wenell och RIK kunde i stället avgöra med matchens sista skott.

– Det är väldigt tomt just nu. Det är tråkigt som fan. Vi skulle ha haft med oss en poäng med tanke på att vi hade chansen i slutet. Sedan sett till hur vi spelade i hela matchen vet jag inte om vi förtjänade en poäng, men sett till slutskedet skulle vi absolut ha haft det. Nu blev det noll i stället. Det är tungt.

Om situationen i slutet:

– Det är ingen ursäkt alls, men det blev lite stillastående och vi behövde satsa. Jag gick lite halvdant för det och försökte hitta en passning som de lyckades sno. Det är tråkigt, men vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, säger Bogojevic som ändå kunde känna viss glädje över att vara tillbaka.

Sågar lagets insats

– Det var roligt att spela igen. Det kändes att det var ett tag sedan. Det var jobbigt, men kul och nu kan jag bara blicka framåt.

I den första halvleken hade han liksom övriga Sävehof svårt att hitta rätt. I andra bar han sitt lag och var en av få som gång på gång nätade på Tobias Thulin.

– Det har varit lite svårt att hitta tajmingen i början, men sedan blev det bättre, säger Bogojevic som dock var mindre belåten med den kollektiva insatsen.

– Vi var inte tillräckligt bra bakåt. Vi lät RIK göra det som de är bra på. Det kändes som att vi alltid var ett steg bakom. Det är alldeles för dåligt. Framåt tog vi helt fel avslut, framför allt i första halvlek, då de fick kontra på oss. De fick oss dit de ville.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.