Blytung förlust för Alingsås i toppmötet

ANNONS
|

Malmö inledde med första målet efter två minuter och följde snabbt upp med 2–0. Men AHK var inte sena med att haka på i matchen och det var Felix Claar som stod för kvitteringen i den fjärde minuten.

Men Malmö drog ifrån på nytt. Vid 5–3 tvingades AHK ta matchens första time out, något som hjälpte föga.

Precis innan första halvleks slut satte Claar sitt fjärde mål i matchen och reducerade till 12–8. Det blev dock Malmö som fick avsluta med 13–9.

I andra halvlek inledde hemmalaget på samma sätt som i första och ökade därmed på ledningen ytterligare. Claar kämpade så gott som ensam framme i anfallet tillsammans med Andreas Flodman som klev fram och gjorde sitt första mål i matchen i den 50:e minuten.

ANNONS

"Svårt att se något positivt"

Men Malmös Dan Beutler fortsatte, precis som i första halvlek, att briljera i mål och vara strået vassare än AHK:s målvakt Rickard Frisk som kämpade tappert.

– Vi brände på tok för många lägen och Beutler var väl påläst i mål, säger Rickard Frisk och fortsätter:

– Jag hade önskat ta några fler bollar, annars gjorde jag väl en helt okej insats. Men jag har svårt att se något positivt alls just nu.

Trots ett åttonde och sista mål från Felix Claar så tog skåningarna hem segern med 26–21.

– Det känns inte bra alls. Malmö är ett tufft lag att möta. Vi borde ha varit lite mer skärpta, annars har jag svårt att sätta fingret på vad som gick fel och varför vi inte gjorde de där målen, säger Rickard Frisk.

ANNONS