Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Blohms familjeflyt nyckeln till EM-platsen

Hon blev mamma den 31 mars i år – nu förbereder hon sig för EM i Frankrike. Förre Sävehofspelaren Linn Blohm tog en snabb väg tillbaka till handbollseliten.
– Hela processen har gått väldigt bra, konstaterar 26-åringen.

Landslagsstjärnan fick lägga handbollen åt sidan då hon var gravid under större delen av förra säsongen. Men efter barnafödseln i mars har den förre Sävehofspelaren hittat tillbaka till formen snabbare än väntat.

– Hela processen har gått väldigt bra. Jag hade inga problem innan eller under förlossningen. Jag var med och sprang kontringar bara två veckor innan förlossningen, berättar Blohm.

Det är fortfarande många som tvingas ge upp karriären när graviditeten kommer, men Blohm berättar att hon fått mycket hjälp och input.

– Jag har haft flera att prata med, bland annat en i mitt lag som fick barn ett halvår innan mig. Sedan har jag fått en son som från start var väldigt bra på att sova. Det har betytt jättemycket, att jag kunnat sova och återhämta mig säger hon.

"Flera som inte haft samma tur"

Hon berättar att alla inte är lika tursamma på den punkten.

– Vi mötte ju Sävehof här i Champions League för ett par veckor sedan. Där var det flera som inte haft samma tur med sina nyfödda, och som fått sömnen förstörd.

Tanken var att Blohm skulle matchas sparsamt under hösten i sin nya klubb Köpenhamn. Men i stället blev det en rivstart.

– Eftersom det gått så bra har jag fått mycket förtroende från början, säger Linn Blohm.

Nu ska hon hjälpa Sverige till nya framgångar när EM i Frankrike börjar nästa vecka. Att hon över huvud taget finns med i truppen tror hon grundar sig just i hennes starka höst.

– Jag tror det betytt jättemycket att jag fått chansen att visa vad jag går för. Jag har fått kämpa och visat att jag kan ta den här platsen, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.