Blågults önskan: Hoppas Danmark åker ur

Sverige, Portugal, Slovenien, Island och Norge är klara för nästa runda. Men gruppen ska fyllas på med ytterligare ett lag. Danmark eller Ungern. Vad Blågult hoppas på? Givet.
– Man behöver inte vara Einstein för att inse att det vore bättre för svensk handboll om Ungern går vidare, säger Jim Gottfridsson.

ANNONS

Seger mot Polen och Sverige är därmed tillsammans med Slovenien från grupp F klart för mellanrundan i Malmö.

Där får de sällskap av Portugal, Norge, Island och ytterligare ett landslag. Vilket det blir avgörs under onsdagskvällen. Klart är att det blir Danmark eller Ungern som tar sig dit.

För att danskarna ska lyckas knipa den sista platsen måste den regerande världsmästaren besegra Ryssland samtidigt som Ungern inte tar poäng mot Island.

De svenska spelarna kommer att följa dramatiken – och det är inget snack om vilka de hoppas ska knipa sista platsen.

– Jag tar Ungern före Danmark, säger Andreas Nilsson.

ANNONS

"Har mycket bättre lag"

Han får medhåll av flera lagkompisar.

– Ungern, självklart! Jag tycker att Danmark har ett fruktansvärt mycket bättre lag. Jag har hellre Danmark vid sidan av, även om jag önskar alla mina danska kolleger all lycka, säger Kim Ekdahl Du Rietz.

Jim Gottfridsson är inne på samma spår. Men lagkaptenen är säker på att grannlandet löser ett avancemang till slut.

– Det är klart att på det stora hela är det bättre att ha med sig Ungern. Det är ett större lag som kommer att bli tröttare. Danmark är ett lag med världsspelare på varenda position. Man behöver inte vara Einstein för att inse att det är bättre för svensk handboll och för Slovenien och för alla andra att de åker ur. Jag hoppas på Ungern, men jag tror hundra procent att Danmark löser det. De har haft sina två dåliga kamper, nu växlar de upp, säger Gottfridsson.

Förbundskapten Kristjan Andrésson vill däremot inte svara på vilka han helst vill ha med i nästa gruppspel.

– Vad jag än svarar nu kommer jag att ge extra morot åt motståndaren. Ni får gissa vilka jag vill ha vidare, säger han lurigt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS