Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Blågul smakstart i EM-kvalet

De svenska damernas inledning av EM-kvalet har fått en smakstart. Inledningen har inneburit två segrar, och efter 33-15 mot Färöarna var det en tillfredsställd förbundskapten. – Jag är nöjd med den vecka som vi har haft, säger Henrik Signell på förbundets hemsida.

När det, under söndagen, var dags att ta sig ann Färöarna var Sverige stora favoriter. Något man levde upp till när man utklassade motståndarna och vann med överlägsna 33-15. Men trots den stora segern fanns det saker att förbättra enligt förbundskaptenen.

– Vi var för passiva i början, inte tillräckligt skarpa i en-mot-en-situationerna. De gjorde fem mål första sju minuterna, men sedan gjorde de bara tio under de sista 53 minuterna, säger förbundskaptenen Henrik Signell på förbundets hemsida.

Segern blev den sjunde, av sju möjliga, för de svenska damerna och Henrik Signell ser positivt på inledningen av EM-kvalet.

– Jag är nöjd med den vecka som vi har haft och tycker att jag fått de svar vi önskat, även om motståndet inte varit det bästa. Vi har kunnat gå runt på många spelare och kunnat testa både 5–1 och 4–2 i försvaret, säger han.

"Det kan hända vad som helst"

Hanna Blomstrand sköt fem mål mot Färöarna, ett svårläst motstånd enligt Köpenhamn-spelaren.

– Vi satte upp en del småmål inför matchen som jag tycker att vi lyckades med. De spelar annorlunda och är irrationella, det kan hända vad som helst. Vi hade lite för låg intensitet i början och hjälpte inte varandra tillräckligt, men jag tycker att vi löste det bra till slut och vi släppte bara in fem bollar i andra halvleken, säger Blomstrand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.