Blågult: Norge är största guldfavoriten

Måstematch mot Norge väntar härnäst – ett lag som flera i den svenska truppen menar är den största favoriten till att vinna EM-guldet.
– Med tanke på hur de har spelat så är de absolut favoriter, säger Mikael Appelgren.

ANNONS

Första matchen i mellanrundan gick inget vidare alls och Sverige förlorade stort mot Portugal med hela 35–25.

Nu krävs tre segrar för att Sverige ens ska kunna hålla drömmen om semifinal vid liv.

Närmast väntar Norge – ett lag som flera av de svenska spelarna och ledarna pekar ut som guldfavorit – och en otroligt tuff uppgift att hantera.

– Det är tuffast möjliga motstånd hittills i turneringen. De har imponerat väldigt mycket med Sander Sagosen i spetsen, säger Mikael Appelgren och fortsätter:

– Det blir en härlig utmaning för oss. Det är alltid tuffa möten mellan oss även om jag hörde att de har vunnit de fem senaste matcherna mot oss. Men det är en chans till revansch och vi får möta turneringens bästa lag och för oss handlar det om att resa oss igen. Vi är inte nöjda med vår match mot Portugal och ska visa det på alla sätt mot Norge.

ANNONS

LÄS MER:Arnesson sågar insatsen efter krossen: "Det var katastrof"

"Största favoriten"

Tycker du att Norge är största favoriten till guldet nu?

– Med tanke på hur de har spelat så är de absolut favoriter. Inte bara för att Danmark och Frankrike är ute utan de har hållit disciplinen och har spelat på den här höga nivån hela tiden, och även individmässigt så har de ett väldigt starkt lag. De har flera killar som spelar i topplag runt om i Europa.

Inför Sveriges match mot Portugal gjorde norske superstjärnan Sander Sagosen ett utspel där han menade att Sverige var favoriter mot Norge.

Efter den blågula kollapsen mot portugiserna skrattar Lukas Nilsson åt den åsikten.

– Att vi är favoriter? Då är han ute och cyklar. Så som vi spelade här så förtjänar vi inte att få kallas favoriter.

Vänsternian tycker inte det är något snack om både vem som är favorit i den nordiska matchen och i hela turneringen.

– Norge är största favoriten.

Albin Lagergren tycker också att norrmännen prestationsmässigt står en bit över övriga och att de i mötet med Sverige måste gälla som klar favorit.

– Det är väl det laget som har presterat bäst i hela EM. Det är klart att de är alltid favoriter. Speciellt nu eftersom de har presterat så bra. Jag tycker ändå att vi har en bra chans att slå dem.

ANNONS

LÄS MER:Albin om hjärnskakningen: "Börjar bli många"

"De som ser bäst ut"

Mikael Franzén, som har som uppdrag att scouta det svenska motståndet, är ytterligare en som håller Norge högt.

– På vår halva tycker jag att de är bäst, de har visat att de har ett spel som är riktigt, riktigt bra. Slovenien spelar klokt men det känns som att Norge har några spelare till mot vad Slovenien har.

Jesper Nielsen tycker att Norge tillhör ett av de bästa lagen, men berömmer också Spanien och Kroatien.

– Spelmässigt, tillsammans med Spanien och Kroatien, är Norge det lag som ser bäst ut.

– Till skillnad från oss har de haft ett riktigt bra mästerskap. De körde över Ungern, men vi har mött dem innan och vi känner till deras spel. Det blir såklart en tuff match men vi ska nog kunna hämta energi och visa lite jävla stolthet, säger mittsexan.

LÄS MER:Ny skada för Nielsen – osäker till spel mot Norge

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS