Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Foto:Bildbyrån

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

BK Heid föll på målsnöret hemma mot Lugi

BK Heid fick surt erfara att det inte är över innan domaren blåser – med bara fem sekunder kvar att spela avgjorde nämligen Lugi med ett straffkast. – De här förlusterna är ju de värsta, säger Towe Andersson.

BK Heid har inte haft någon lätt inledning på SHE då man fått infinna sig nere i botten av tabellen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När det var dags att ta emot Lugi hemma i Heidhallen såg man dock ut att gå mot värdefulla poäng. Mot Lugi bjöd man verkligen upp till match och spelet var, enligt Towe Andersson, bättre än på länge.

– Vi har pratat om att dra ner tempot när vi inte har full kontroll och inte trycka så mycket. Att spela mer säkert helt enkelt, säger hon.

Men handbollsgudarna ville annat och med bara fem sekunder kvar att spela tilldömdes gästerna straff – bollen gick i mål och BK Heid var än en gång poänglösa.

– Det är 60 minuter som gäller och man kan inte ta ut något i förskott. Vi trodde verkligen att vi skulle ta poäng, men de fick straffen och utnyttjade det.

"Får bara glömma förlusten"

Hur mycket svider det?

– Det är ju jättesurt såklart, de här förlusterna är ju de värsta. Nu spelade vi ju ganska bra och gör det vi pratat om, så då blir det extra surt.

Hur går ni vidare?

– Vi har ju match på onsdag (Önnereds HK) och då är det bara att fokusera på den. Vi kan ta med oss mycket positivt från senaste matchen, så vi får bara glömma förlusten och bygga vidare på det som var bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.