Dan Beutler är dopningsavstängd efter att ha brukat kokain.
Dan Beutler är dopningsavstängd efter att ha brukat kokain. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Beutler talar ut efter dopningsavstängningen

Efter förra säsongens kvartsfinalmöte med IK Sävehof kallades Malmömålvakten Dan Beutler till dopningstest. Ett test som visade positivt för kokain och 41-åringen stängdes av från all handboll i 15 månader. För Sportbladet talar den landslagsmeriterade burväktaren nu ut om händelserna.

ANNONS
|

Dan Beutler har en lång och framgångsrik handbollskarriär bakom sig. Han har inte minst representerat den tyska storklubben Flensburg under åtta års tid.

De senaste säsongerna har 41-åringen dock spenderat i Sverige och HK Malmö. Säsongen 2017/18 var han den stora anledningen till att hans lag eliminerade Sävehof ur SM-slutspelet redan i kvartsfinalen med gediget storspel mellan stolparna.

Förra säsongen fick Sävehof sin revansch på Malmö och Beutler, men det var också under den matchserien som allting kring skåningarnas målvakt skulle uppdagas.

Efter match två i serien kallades Beutler till dopningskontroll. Testet visade positivt. Dan Beutler hade tagit kokain.

För Sportbladet talar han nu ut om den tuffa tiden.

ANNONS

– Jag tog det ute i garaget när jag skulle gå ut med hunden efter att barnen hade nattats. När jag ser tillbaka nu skräms jag över hur snabbt det kan gå utför. Jag var på väg rakt ner i helvetet, tror jag. Jag är väldigt övertygad om att det hade slutat väldigt illa och tragiskt för mig, säger Beutler till Sportbladet.

Efter dopningstestet inleddes en utredning av Beutler. En utredning som visat att han har "adhd av kombinerad form".

– Jag självmedicinerade helt enkelt. Utan att veta mot vad egentligen. Det blev en ventil när det svämmade över inom mig. Min psykolog har förklarat att för vissa som har adhd blir det en kemisk reaktion i hjärnan som gör att kugghjulen i tankebanorna plötsligt klickar, säger Beutler.

Trots att Dan Beutler hunnit bli 41 år gammal och att avstängningen sträcker sig över 15 månader har målvaktsprofilen bestämt sig för att han inte har spelat sin sista handbollsmatch.

– Det är min största dröm – att få spela igen. Det här ska inte få vara slutet. Min kärlek till handbollen är enorm, säger Dan Beutler till Sportbladet.

ANNONS