Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Besvikelsen: "Vi verkade tro att det var klart"

Jonathan Carlsbogård stod för tio mål och såg ut att vara på väg att skjuta RIK till semifinal inför ett nästan fullsatt Lisebergshallen. Men en jättekollaps gjorde att Sävehof kunde vända och vinna och hålla liv i kvartsfinalen. – Vi verkade tro att det var klart, säger Carlsbogård och suckar tungt.

RIK var i ledning med 29-22 i Lisebergshallen och stod med ena benet i semifinal. Men Sävehof kom tillbaka och lyckades vända och vinna matchen med 32-31, det här efter att gästerna vunnit matchens sista 13 minuter med 10-2. 

– Vi får skylla oss själva. Vi slarvar och släpper allt. Vi verkade tro att det var klart och vi sprang inte på kontringar eller någonting, säger Jonathan Carlsbogård och suckar tungt. 

"Aldrig varit med om något sådant" 

Och även om han ville skicka en skopa beröm till Sävehof för deras avslutning på matchen var han kritisk mot sitt eget lags uppträdande under slutdelen av kvartsfinalen. 

– Någonstans kanske det smög sig in i bakhuvudet att det var "klart", men det ska inte få hända. Handboll spelas i 60 minuter. Jag har aldrig varit med om något sådant här ras, vi hade ett tungt tapp mot Kristianstad förra säsongen, men inte i en så här viktig match, säger Jonathan Carlsbogård, som med sina tio mål var matchens främsta målskytt. 

På tisdag spelas den fjärde kvartsfinalen. RIK i ledning 2-1 i matcher. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.