Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

BESKEDET: Hon kan vara redo till premiären

Isabelle Gulldén och Nathalie Hagman har fått klartecken för EM-premiären. Och nu har även fotskadade Linn Blohm fått ett positivt besked - även om premiären fortsatt är i farozonen.

Flera viktiga spelare har haft skadeproblem under uppladdningen inför hemma-EM. Men det ser allt bättre ut på den fronten och förbundskapten Henrik Signell tycker inte att skadorna har haft någon större inverkan på förberedelserna. 

– Klart att man alltid vill ha en trupp som är intakt med spelare som är pigga och fräscha, som kan vara med och nöta. Men samtidigt, de som har haft problem har varit med i det här laget så länge, de vet vad det handlar om, säger han. 

Storstjärnorna Nathalie Hagman och Isabelle Gulldén har dragits med känningar. Men häromdagen fick båda grönt ljus för att spela EM-premiären mot Spanien på söndag. 

– I och med att vi fick positiva besked kring Bella och Hagman tycker jag inte skadorna har stört mer än att vi har haft några spelare borta från match och handbollsträning, säger Signell. 

Gulldén fick följa genrepet mot Frankrike från sidan och under torsdagen körde hon rehabiliteringsträning. Men någon oro över låret, som tvingade henne att utgå i den andra träningslandskampen mot Tyskland, finns inte. 

– Det känns bra i låret, säger Gulldén.  

Nu längtar hon efter att få spela match igen. 

– Att missa en match är jobbigt i sig. När man ser lagkompisarna spela vill man ju vara med på plan. 

Sabina Jacobsen fick utgå mot Frankrike efter en smäll mot knäet. Hon tog det lugnt under dagens träning - men enligt Signell är hennes medverkan på söndag inte i farozonen. 

– Det var lite knä mot knä eller en lättare lårkaka. Hon tog det lite lugnt i dag, men det är absolut ingen fara för premiären, säger han. 

Och på torsdagseftermiddagen kom ytterligare ett positivt skadebesked för Sverige när Linn Blohm, som har dragits med stressfraktur i foten, fick svar på den MR-undersökning hon hade genomgått tidigare under dagen. 

– MR-undersökningen visade att frakturen ser ut som förväntat vid den här tidpunkten efter skadan och det finns inga tecken på komplikationer i läkningen. Vi stegrar nu belastningen successivt med mål att kunna spela i premiären på söndag, säger landslagets läkare Michael Svensson Hendelberg i ett pressmeddelande. 

Det innebär att mittsexan reser med laget till Stockholm i morgon. Reserven Frida Tegstedt stannar dock kvar i truppen tills vidare, i väntan på hur det utvecklar sig med 24-åringens skada. 

Men Blohm själv har en bra känsla. 

– Jag känner att det blir bättre med foten hela tiden. Det gör att man blir gladare och får en mer positiv känsla, säger hon till GP.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.