Ber om ursäkt till fansen – efter förnedringen

10 000 åskådare hade slutit upp i Malmö – de fick se Sverige bli utspelat och förnedrat. Efteråt ville flera spelare be om ursäkt till supportrarna.
– Vi skäms! Det här får inte hända på hemmaplan, säger Lukas Nilsson.

ANNONS
|

Tre fullsatta matcher i Scandinavium i Göteborg. I mellanrundan i Malmö skulle den svenska EM-festen fortsätta mot Portugal, var tanken.

Det slutade i ett totalt antiklimax.

Sverige var hyfsat med till paus men blev sedan helt utspelat av portugiserna och det stannande inte innan det stod 25–35 på resultattavlan.

Efteråt var de svenska spelarna av förklarliga skäl besvikna – och många ville också be om ursäkt till fansen för den svaga insatsen.

– Tyvärr bjuder vi inte upp och det är jäkligt tråkigt när det var så många som kom och tittade på oss. Det svider i handbollshjärtat, säger Max Darj.

ANNONS

– Vi fallerar totalt i dag. De var bättre än oss. Jag vet inte vad jag ska säga. De spelade ut oss, säger Lukas Nilsson.

LÄS MER:Arnesson sågar insatsen efter krossen: "Det var katastrof"

"Vi svek dem"

Han fortsätter:

– Vi skäms! Det här får inte hända på hemmaplan, och ändå vill jag rikta ett stort tack till supportrarna för att de tog sig hit och försökte pusha fram oss. Men vi svek dem i dag.

När målen rann iväg började flera av de svenska supportrarna lämna arenan långt innan slutsignal.

– Det är stor frustration. Det är klart att man inte önskar något av det här. Man vill egentligen bara be om ursäkt till varenda en som har tagit sig hit och betalat biljett. Så får det inte se ut, säger Jim Gottfridsson som förstår den svenska besvikelsen.

Simon Jeppsson tar vid:

– Det gör ont. Vi ville ge tillbaka till publiken, alla som var här. Det var en härlig inramning, det är synd att vi inte kunde ge tillbaka i dag. Men det är tre matcher kvar och vi kommer ge allt för publiken och för oss själva för att ge det här en värdig chans och nå den här semifinalplatsen.

LÄS MER:Svenskt haveri mot Portugal – förnedrades i mellanrundan

ANNONS