Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bella Gulldén klar för Lugi

På måndagen kom beskedet att Bella Gulldén lämnar Vipers Kristiansand efter säsongen. På tisdagsmorgonen skrev Sportbladet att stjärnan från Partille är klar för Lugi och nu bekräftas det av lundaklubben.

I december kunde GP berätta att Isabelle Gulldén ville lämna den norska storklubben Vipers Kristiansand och flytta hem till Sverige för träffat Sävehof.

På måndagen kom beskedet att Gulldén bryter kontraktet med Vipers för att komma närmre sin familj.

– Ibland tar livet en annan riktning än vi vill och jag behöver helt enkelt bo närmare min familj, sa Gulldén till Vipers hemsida.

Blir ungdomsansvarig

Enligt både GP:s och Sportbladets uppgifter skulle det dock inte bli en flytt hem till Sävehof utan till ett lag i Skåne.

Senare skrev Sportbladet att en Gulldén var klar för SHE-sjuan Lugi.

Nu bekräftas nyheten av Lugi.

"Det känns otroligt stort att Bella landade i LUGI till slut", säger Kenneth Andersson, sportchef och huvudtränare, i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet över tre år påskrivet och Gulldén blir dessutom ungdomsansvarig i klubben.

Gulldén inledde handbollskarriären i Sävehof och spelade seniorhandboll i klubben fram till 2011 då hon lämnade för spel utomlands. Sedan dess har hon representerad danska Viborg, rumänska CSM Bukarest, franska Brest och norska Vipers. Med Sävehof blev hon svensk mästare fyra gånger och med Bukarest vann hon Champions League. Innan Gulldén 2020 lämnade landslaget gjorde hon 224 matcher och 846 mål i den svenska tröjan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.