Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Bella Gulldén bryter kontraktet av personliga skäl

Isabelle Gulldén lämnar Vipers Kristiansand efter säsongen. Superstjärnan bryter kontraktet med den norska klubben av personliga skäl, och ser ut att hamna i Skåne, enligt uppgifter till GP.
– Ibland tar livet en annan riktning än vi vill och jag behöver helt enkelt bo närmare min familj, säger Gulldén till klubbens hemsida.

Isabelle Gulldén, 32, meddelade för drygt ett år sedan att hon slutar i landslaget för att ha mer tid med familjen och för att förlänga handbollskarriären. Ett par månader senare skev hon på för norska Vipers Kristiansand.

Efter ett år i hos den Champions League-mästaren meddelar nu klubben att Gulldén bryter kontraktet, som var skriver på två år.

Anledningen till det brutna kontraktet är personliga skäl. Gulldén, fostrad i Sävehof, vill bo närmre familjen.

– Jag tar tagit det tuffa beslutet att bryta mitt kontrakt efter den här säsongen. Det är av personliga skäl som jag har valt att ta beslutet och det har varit ett svårt beslut att fatta. Ibland tar livet en annan riktning än vi vill och jag behöver helt enkelt bo närmare min familj, säger Gulldén till klubbens hemsida.

LÄS MER: Därför lämnar Jamina Roberts Sävehof – tackade nej till lukrativa erbjudanden

Lämnar efter säsongen

Hon fortsätter:

– Men jag är så glad över att jag tog chansen att spela i Vipers. På väldigt kort tid har jag blivit kär i tjejerna och människorna i och runt klubben.

Gulldén spelar klart säsongen i Norge och lämnar till sommaren.

– Säsongen är inte över än och jag kom till Vipers för att vinna titlar. Det är något jag kommer kämpa hårt för att vi ska lyckas med.

En flytt till Sverige kan alltså vara nära för storstjärnan och enligt GP:s uppgifter var Gulldén i Partille och träffade Sävehof under VM-uppehållet i december.

– Jag har inga kommentarer, sa Emil Berggren, sportchef i Sävehof, då.

När GP når Emil Berggren under måndagsförmiddagen berättar han att de inte haft kontakt med storstjärnan den senaste tiden.

Vi har uppgifter om att ni träffades i december, är hon på väg till Sävehof?

– Jag kommer, som jag alltid gör och säger, inte kommentera spelare i media.

Men enligt uppgifter till GP kommer det inte att bli någon återkomst för Gulldén till Sävehof. Istället är hon på väg att flytta söderut i Sverige där klubbar som Kristianstad, Lugi och även Ystad alla visat stort intresse för hennes namnteckning, något som även Sportbladet rapporterat om.

– Vi var i kontakt med henne i vintras men därefter har vi inte hört något, säger Sävehofs klubbdirektör, Stefan Albrechtson.

LÄS MER: Gulldén slutar i landslaget

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.