Bekräftat: Sävehofs stjärna lämnar

Det har ryktats ett tag – nu är det officiellt. Sävehofs stjärnskott Oskar Sunnefeldt lämnar Partilleklubben för danska Sönderjyske.
– Det är ett steg uppåt, säger talangen.

ANNONS

73 mål på 14 matcher och en femteplats i Handbollsligans skytteliga.

Oskar Sunnefeldt har varit Sävehofs och ett av seriens absolut största utropstecken under hösten.

De många starka prestationerna har lockat till sig intresse från andra klubbar och i förra veckan kunde danska TV2 Sport berätta danska Sönderjyske gjort klart med 20-åringen.

– Det är alltid kul när det finns intresse för en, det visar att du har gjort något bra, sa talangen till GP häromdagen om flyttryktena.

Uppgifterna om att han var på väg till Danmark ville han dock inte kommentera då – men nu, några dagar senare, är det klart att det blir flytt – efter årets säsong, något den danska klubben bekräftar i ett pressmeddelande.

ANNONS

"Kommer med höga förväntningar"

– Jag tycker att det är ett scoop att vi att vi kan få en av Sveriges största talanger till Sönderjyske, säger tränaren Kasper Christensen.

Sunnefeldt har skrivit på ett kontrakt över två år med klubben och säger såhär om flytten:

– Det kändes bra och de har en plan för att utveckla mig. En stabil klubb och ett hyfsat ungt lag där jag kan få stort förtroende, säger han i en intervju med Handbollskanalen.

Han fortsätter:

– Jag kommer med höga förväntningar till ett nytt land men också med stor press på mig. Det är ett steg uppåt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS