”Bagarn” tillbaka i Redbergslid

Magnus Johansson blir ny huvudtränare i Redbergslids IK. Han ersätter därmed Jasmin Zuta och Johan Eklund som avslutat sina uppdrag.
– Det finns saker i livet man inte säger nej till, säger Magnus Johansson till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Under torsdagen i förra veckan kom beskedet att tränarna Jasmin Zuta och Johan Eklund (assisterande) skulle lämna sina uppdrag med omedelbar verkan. Beslutet fattades under onsdagen och var en överenskommelse mellan klubben och tränarna efter att resultaten uteblivit. Laget ligger för närvarande sist i tabellen med elva förluster på sexton spelade matcher.

– Det är ett beslut som togs gemensamt och kändes rätt i nuläget och för framtiden, sa Redbergslids sportchef Henrik Lundström till GP då.

LÄS MER: Redbergslid agerar: Jasmin Zuta slutar som tränare

Under tiden klev klubbchefen Tony Larsson in och skötte ledarskapet – men nu är det alltså klart med en ersättare: Redbergslidslegendaren Magnus ”Bagarn” Johansson. Han inleder uppdraget omedelbart och leder träningen under måndagskvällen, enligt klubbens hemsida.

ANNONS

– När samtalet kom blev jag väldigt glad. Det finns saker i livet man inte säger nej till. Att hjälpa klubben i mitt hjärta var ett enkelt val. Detta funkar också väldigt bra att kombinera med mitt jobb på Ica Kvantum Munkebäck, säger Magnus Johansson till RIK:s hemsida.

Vunnit fyra SM-guld med klubben

Hans senaste tränaruppdrag var 2018 i den rumänska klubben CSM Bukuresti. Meritlistan dessförinnan är lång och guldkantad. I moderklubben Redbergslid inledde han sin seniorkarriär 1990 och gjorde ett par säsonger som spelare – men allt sedan 1993 har karriären för ”Bagarn” fortsatt i egenskap av tränare. Med flera framgångar som följd.

Mellan 1997 och 2004 ledde han RIK:s herrlag som under perioden hann med att vinna fyra SM-guld. Han har även varit i lokalkonkurrenten Sävehof och tränat både herrarna och damerna. Med Sävehofs damlag har han vunnit fyra SM-guld.

När Sveriges damer tog EM-silver 2010 var hann assisterande förbundskapten.

Nu är han alltså tillbaka där allt en gång började, i Redbergslid. Det första provet blir den 21/12 när laget tar emot tabellelvan Eskilstuna Guif i Lundenhallen.

Kontraktet sträcker sig till att börja med säsongen ut.

GP söker Magnus Johansson för en kommentar

LÄS MER: Spelarna chockade efter Jasmin Zutas avgång

ANNONS

Magnus ”Bagarn” Johanssons karriär

Spelare:

Redbergslids IK: 1990-1992

Tränare:

Redbergslids IK (herrjuniorer): 1993-1995

HP Warta (damer): 1995-1997

Redbergslids IK (herrar): 1997-2004

Ikast Bårding Elite Håndbold (damer): 2004-2006

Lugi HF (herrar): 2006-2008

IK Sävehof (damer): 2008-2012

Svenska damlandslaget (som assisterande): 2008-2012

IK Sävehof (herrar): 2012-2016

Molde HK (damer): 2016-2018

CSM Bukuresti (damer): 2018

Redbergslids IK (herrar): 2020-

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS