Arnesson sågar insatsen efter krossen: "Det var katastrof"

Sverige utklassades på hemmaplan och åkte på en tung förlust mot Portugal. Efter matchen är Linus Arnesson tydlig i sin kritik mot insatsen.
– Vi förtjänar inte att vinna idag, vi förtjänar att bli krossade, säger han.

ANNONS
|

Sverige gick in i mellanrundan med noll poäng och för en rimlig chans att gå vidare till semifinal krävdes en bra start. Men det blev allt annat än bra.

Först vann Slovenien sin match. Sen vann Norge sin. Sen avslutades kvällen med en portugisiskt kross av hemmanationen Sverige.

Resultatet skrevs till slut till 35-25 och Sveriges chans att nå semifinal är nu mycket liten.

Efter matchen är den förre Redbergslidspelaren Linus Arnesson hård i sin kritik mot lagets insats.

– Vi förtjänar inte att vinna idag, vi förtjänar att bli krossade med tio-elva mål eller vad det blev. De (Portugal) spelade bra idag och vi mindre bra så det här förtjänade portugiserna. I andra halvlek känns det som vi straffar dem två gånger på 30 minuter, allt annat lyckas de med, säger han.

ANNONS

Någon förklaring till lagets minst sagt bleka insats kan Arnesson inte hitta strax efter matchen.

– Det finns inget sätt att försöka rätta det. Det är klart att man kan förlora matcher men det beror på hur det ser ut när man förlorar och idag var det inte acceptabelt. Det var katastrof.

Måstematch mot Norge väntar

Mot slutet av matchen började delar av den blågula publiken lämna Malmö arena i förtid och att förlora med tio mål på just hemmaplan är extra jobbigt menar Arnesson,

– Det gör jätteont. Det är vår hemmaplan och vi måste visa det.

Är det kört nu?

– Nej, vi har tre matcher kvar.

På söndag möter Sverige obesegrade storfavoriten Norge i en match som måste vinnas för att det ska finnas en teoretisk chans till svenskt avancemang.

Går det att ladda om?

– Ja, absolut. Som det känns nu är det svårt men imorgon vid frukosten är det dags att lada om, säger Arnesson.

ANNONS