Arnesson imponerade - trots svensk förlust

|

Sverige är redan klart för EM i Kroatien nästa år, det är inte Montenegro. Dessa förutsättningar märktes tydligt i den fullsatta hallen i Niksic under onsdagskvällen. Det var ett taggat Montenegro som pressade Sverige högt och som rättmättigt också tog ledningen tidigt i matchen. Ledningen höll sig hela första halvlek och in i andra.

Landslagsdebutanten Linus Arnesson kom in med en dryg kvart kvar av matchen och mittnian fick en bra start. En fin passning till Jerry Tollbring ledde till att Sverige kunde göra mål. Arnesson fortsatte sitt inhopp piggt och kunde även göra både sitt första, andra och tredje landslagsmål i den blågula dressen.

– Jo, det är klart att det är roligt, det kunde ha slutat bättre men det var kul. Och vilken upplevelse att spela i Montenegro, säger Linus Arnesson själv efter debuten.

Men trots Arnessons fina inhopp kunde inte Sverige vända matchen. Ledningen som Montenegro skaffade sig i första halvlek var för stor och det blev förlust. Resultatet skrevs till slut 28-24 efter att Sverige snyggat till siffrorna på slutet.

– Montenegro var supertaggade och vi bommade lite. Vi var där men inte tillräckligt, det var det sista som fattades, säger Arnesson om lagets insats.

I sommar byter han Redbergslid mot tyskaBergischer HC.